Ziua psihologului împreună cu psihoterapeutul Simona (Ciobanu) Veres

27 mai 2023
Astăzi sărbătorim Ziua Psihologului.
Cu această ocazie, Psihoterapeutul Simona (Ciobanu) Veres, care vine în ajutorul pacienților în preoperator și postoperator, ne vorbește despre rolul psihologului.
Psihologul este specialistul care studiază complexitatea minții umane, a emoțiilor, a comportamentelor și reacția acestora la diferiți stimuli prezenți.
El trebuie să fie un fin observator al indivizilor, mai precis cum aceștia leagă conexiuni în societate, cum se conectează cu sinele interior și cum răspund la factorii de stres cotidieni.
După studiile universitare, absolvenții se pot specializa și pot activa în diferite domenii precum sănătatea, medicina muncii, educația, apărarea sau domeniul psihologiei clinice și psihoterapiei. Pe lângă toate aceste specializări, psihologii pot activa și în cabinete individuale.
Rolul psihologului este de a ajuta oamenii să dobândească o perspectivă obiectivă asupra vieții și asupra situațiilor limită cu care aceștia se confruntă, ce pot genera stres. Ne va ghida spre o gândire mai rațională și un comportament mult mai adaptativ situațiilor cu care ne confruntăm.
După acești pași, pacienții își vor putea gestiona adecvat emoțiile și trăirile pentru a acționa în moduri mult mai eficiente dobândind echilibru asupra vieții interioare.
Un număr consecvent de tehnici sunt folosite în cadrul spitalului Clinicco. Pacienții noștri beneficiază de acest ajutor atât în preoperator cât și în postoperator.