Categorie: Retete
Astazi va propun o reteta pe care o am de la mama ei, din Italia. Este putin diferita de retetele de pizza pe care le-am vazut pe la noi in restaurante, dar cel putin la fel de gustoasa si sanatoasa. Da, zic sanatoasa pentru ca avem de-a face cu un aluat compus din faina, ulei de masline, miere de albine si lapte. Pe langa putina sare si drojdie, desigur.
Asa cum pasca nu poate fi inlocuita de nimic, la fel si cozonacul, sarmalele ori drobul de miel.
Cred insa ca este totusi loc si pentru variante dulci care sa includa branza, ou, lapte, smantana, putin zahar si ceva in plus. Asadar, de nu stati extraordinar la capitolul aluat dospit (sau nu vreti sa incercati reteta de cozonac propusa de mine anul trecut) va propun o altfel de “pasca”.
Astazi va propun o omleta cu urzici. Da, urzici. E plina piata de ele. Mici, curate si de-o multitudine de culori ce pleaca de la un frumos verde spre mov, violet, la coada. De n-ar pisca unele dintre ele, mai, mai ca le-ai servi asa, crude. De ce totusi urzici? Pentru ca ele sunt un adevarat miracol pentru organism.
Pentru a continua seria diminetilor parfumate, dar pline de energie, astazi va propun un mic dejun deopotriva bogat in fibre, satios dar si fresh, cu fructe proaspete, pe care le puteti alege si taia dupa bunul plac.
Deoarece este o varianta a binecunoscutului (de catre britanici) porridge, voi continua a-i spune asa.