Chirurgie cardiovasculară

Secția noastră de chirurgie cardiovasculară a constituit o dublă premieră: efectuarea primei operații pe cord deschis de la Brașov și a primei astfel de intervenții din sistem privat din România. Echipa noastră medicală deține o experiență bogată în toată paleta de intervenții chirurgicale cardiace la adult. În mod particular, sunt de subliniat intervențiile de bypass aortocoronarian cu grefoane exclusiv arteriale efectuate la toate categoriile de pacienți, inclusiv diabetici, reconstrucțiile valvulare, înlocuirile valvulare cu diferite tipuri de proteze, inclusiv biologice de ultimă generație și stentless.

Echipa noastră deține o experiență cu totul specială în chirurgia aortei toracice și abdominale, realizând toată gama de intervenții în acest teritoriu, inclusiv intervenții de înlocuire a rădăcinii aortice cu prezervarea valvei aortice native. Printre operațiile de chirurgie cardiovasculară pe care le efectuăm se mai numără și chirurgia complicațiilor mecanice ale infarctului miocardic acut: reconstrucția geometrică a ventriculului stâng efectuată pentru anevrism ventricular, plastia de valva mitrala în insuficienta mitrala ischemica, cura chirurgicala a defectului de sept ventricular post infarct miocardic, etc.

De asemenea, ne adresăm și bolilor cardiace complexe care impun intervenții chirurgicale combinate: by-pass aorto-coronarian + protezare/plastie valvulara, by-pass aorto-coronarian + cura complicatiilor mecanice ale infarctului miocardic, by-pass aorto-coronarian + cura stenozelor carotidiene, protezari valvulare multiple. Alte segmente de patologie ce pot fi rezolvate în serviciul nostru sunt reprezentate de malformațiile cardiace congenitale la adult, tumorile cardiace, precum și proceduri de chirurgie vasculară periferica (chirurgia carotidiana, cura chirurgicala a anevrismelor de aorta abdominala, by-pass-uri la nivel suprainghinal, etc.).

În colaborare cu cardiologii intervenționali realizăm implantarea de endoproteze vasculare pentru cura anevrismelor de aorta abdominala sau toraco-abdominala, complicate sau necomplicate, aceasta fiind cea mai modernă metoda de tratament cu risc minim si confort maxim pentru pacient. Suntem singurul centru de profil unde utilizarea endoprotezelor este disponibila la orice ora.

Specialistii nostri IN Chirurgie cardiovasculara

Afectiuni tratate

Aflati mai multe despre afectiunile medicale care pot fi tratate cu ajutorul echipei noastre de medici specialisti.

Citeste mai mult

Sfaturi pentru pacienti

Descoperiti care sunt cele mai importante sfaturi si cele mai potrivite raspunsuri medicale pentru fiecare caz in parte.

Citeste mai mult

Proceduri medicale

Descoperiti o paleta larga de proceduri medicale pe care vi le punem la dispozitie in cadrul Spitalului de Cardiologie/Ortopedie Clinicco.

Citeste mai mult

Dictionar medical

Consultati dictionarul nostru medical si descoperiti explicatii in detaliu pentru fiecare termen/afectiune.

Citeste mai mult

Urmareste-ne pe Youtube!

Urmareste activitatea noastra online si descopera ultimele noutati desfasurate la Clinicco.

Sfaturi despre sanatate!

Aboneaza-te, pentru a primi gratuit, sfaturi despre sanatate!

Partenerii nostri