Spitalul Clinicco anunță implantul aparatului de modulare a contractilităţii cardiace (CCM) cu numărul 30

28 februarie 2024

Clinicco a efectuat cea de-a 30-a operație de implant a aparatului de modulare a contractilității cardiace! Suntem mândri să anunțăm că spitalul Clinicco este singurul spital din România unde insuficiența cardiacă poate fi tratată și prin implantul CCM.

Intervenția realizată de dr. Sorin Micu se adresează tuturor pacienților cu insuficiență cardiacă medie sau avansată.

Insuficiența cardiacă apare atunci când mușchiul inimii nu pompează o cantitate suficientă de sânge pentru nevoile țesuturilor și ale organelor. Insuficiența cardiacă este un sindrom evolutiv, cu o mortalitate mai mare decât a anumitor tipuri de cancer.

De câțiva ani se practică, în asociere cu medicația adecvată și implantul unui sistem electronic special care poate să aibă drept efect creșterea forței inimii sau cel puțin păstrarea performaței acesteia alături de amelioararea simptomelor de insuficiență cardiacă. Procedura de implant a aparatului de modulare a contractilității cardiace (CCM) este similară cu implantul unui stimulator cardiac.

CCM este aprobat în țările cu marca CE pentru clasele NYHA II, III și IV ambulatorii ( clasa II NYHA – dispnee la eforturi medii, clasa III NYHA – dispnee la eforturi mici, clasa IV NYHA – dispnee de repaus).

Modularea contractilității cardiace (CCM) este o terapie cu dispozitiv aprobat de FDA pentru tratamentul insuficienței cardiace cu fracție de ejecție medie, simptomatic (fiind unul dintre dispozitivele auxiliare aprobate de FDA din Statele Unite).

CCM-ul este indicat pacienților cu o putere de pompă a inimii (fracție de ejecție) cuprinsă între 20 și 40%, măsurabilă printr-o simplă ecografie cardiacă.

1 comentariu
  1. Solca Vasile spune:

    Am fost operat la CLINICO BRSOV ROMANIA