TESTIMONIAL PACIENT

27 iunie 2023

Dragi oameni din CLINICCO,

S-a încheiat un capitol mic dar important din viața mea, în calitate de pacient. Și pentru că nu pot face mare lucru decât să plec mai sănătoasă, vă ofer câteva rânduri ca semn al recunoștinței pe care o meritați din plin!

Și chiar dacă mulți alți pacienți nu fac asta, cred cu sinceritate că puteți considera această scrisoare că fiind și din partea lor.

Povestea mea este simplă și comună : o hernie de disc a reușit să mă îngenuncheze mai mult decât m-as fi așteptat, cu tot optimismul posibil. Am ajuns la Clinicco pentru că știam unde găsesc profesioniștii, confortul și rezolvarea de care aveam nevoie.

În urmă cu câțiva ani, o ruptură de ligamente încrucișate suferită de fetița mea a fost rezolvată impecabil de echipa de aici, în special de Dr. Loghinescu și de Doamna Dr. Popa.

Am plecat și atunci fericită, pentru că am simțit că dumnezeu lucrează prin oameni. De aceea, am revenit acum cu încredere și chiar cu bucuria revederii deși durerile reușeau să-mi limiteze entuziasmul.

L-am întâlnit de această dată pe Doctorul Vulpe, un profesionist desăvărșit, nu doar prin prisma pregătirii profesionale (oricine poate vedea CV-ul dacă este interesat), ci mai ales prin faptul că tratează fiecare caz din perspectiva ECHIPEI MEDIC-PACIENT.

Am știut de la prima întâlnire că orice succes medical are ca fundament relația cu pacientul, implicarea medicului în fiecare clipă din fiecare poveste.

Așadar, comunicarea impecabilă, răbdarea cu care a răspuns non-stop la fiecare întrebare, tactul de a explica diagnosticul, riscurile, opțiunile, conduita, tratamentul pre-, post-, și chiar extra-operator, au constituit principalele argumente în alegerile pe care le-am făcut. Am simțit de la început și până la externare că nu am fost singură și că nu mi- fost greu: el-medicul, eu-pacientul, am făcut o echipă pe cinste și cu certitudine asta a contat enorm.

Au urmat confirmările altor profesioniști: Doamna Doctor Popa a fost și va rămâne pentru mine un etalon al profesiei în domeniul A.T.I. O doamna prin excelență, fermă cât să stăpânească perfect grija pentru pacient, dar cu un suflet mare și sensibil pe care îl descoperă oricine stă de vorbă cu ea. Pregătirea pre-operatorie a fost o adevărată lecție de medicină pe întelesul tuturor. Cred că nimeni nu a reușit să-mi explice atât de clar orice analiză și procedura anesteziei generale. Iar grija față de toți ceilalți pacienți, prezența constantă și devotamentul nu a fost greu de descoperit pentru oricine a vrut să vadă! Mulțumesc!

Am foarte multe de spus: de la saloanele impecabile și până la empatia întregului personal cu absolut fiecare pacient din această perioadă. De la faptul că secția (ORTOPEDIE-NCH) este mereu în mișcare și fiecare angajat  își dă silința să mulțumească și să aline suferința fiecăruia, până la găsirea compatibilității între pacienți, astfel încât zilele de spitalizare să treacă mai ușor.

Îmi vin în minte două exemple, care nu se limitează doar la aceste nume, dar ele sunt cele cu care am interacționat cel mai des : asistenta medicală Roxana, o mângâiere de om, atent, dedicat, empatic, gata oricând să ajute, într-o continuă mișcare, aproape de bolnav, nu doar prin administrarea de tratamente, ci și prin vorbe bune care dublează încrederea în vindecare.

De asemenea, doamna infirmieră Loredana : alt om cu suflet mare înțelege cât de important este rolul fiecărui angajat din Clinicco. Jos pălăria doamnelor!

Fără să vă rețin prea mult, aș vrea să adaug doar atât: Vă rog să rămâneți aceeași oameni frumoși și super-profesioniști! Vă rog să iertați pacienții care poate v-au supărat cu ceva sau nu au știut să vă spună că vă apreciază la adevărata valoare! Să continuați să fiți parte din povestea fiecărui om aflat în suferință.

Cuvintele mele sunt mici în comparație cu ce mi-aș dori să exprim, ca semn de mulțumire pentru toate zilele și nopțile petrecute alături de dumneavoastră.

Vă mulțumesc pentru tot: grijă, răbdare, emoție, tratament, îngrijire, lecția de viață pe care – poate fără să știți – mi-ați dat-o fiecare. Sunteți un colectiv extraordinar de frumos și omogen. Să vă dea dumnezeu sănătate și putere, să ne fiți de ajutor și în anii care vin.

Iar dacă vreodată vă poartă pașii pe la Piatra-Neamț, aș fi onorată să ne revedem la o cafea!

Vă mulțumesc cu drag și cu respect.

26 iunie 2023,

Brașov

P.S. : Scuzați scrisul urât, dar o fac din poziția indicată de domnul doctor Vulpe