STIMULATOR CARDIAC FĂRĂ SONDE

11 martie 2024

Stimulatorul cardiac fără sonde, cunoscut și sub denumirea de stimulator cardiac leadless, este un dispozitiv medical implantabil utilizat pentru a controla ritmul cardiac în cazul unor afecțiuni precum bradicardia (ritm cardiac lent). Acest dispozitiv este similar în funcție cu stimulatorul cardiac tradițional, însă diferă în ceea ce privește modul în care este implantat.

În mod tradițional stimulatorul cardiac implică implantarea unor sonde subțiri și flexibile în interiorul inimii care sunt conectate la generatorul de impulsuri, plasat sub piele în zona pieptului. Aceste sonde transmit impulsuri electrice pentru a regla ritmul cardiac atunci când este necesar.

În cazul stimulatorului cardiac fără sonde dispozitivul în sine este mult mai mic și nu necesită utilizarea sondei. Pentru că aparatul este plasat direct în interiorul inimii fără a fi nevoie de sonde externe, utilizând o tehnică de implantare minim invazivă.

Principalele avantaje ale stimulatorului cardiac fără sonde includ reducerea riscului de complicații legate de sondă și buzunarul extern subcutanat, cum ar fi infecțiile și deteriorarea vaselor de sânge sau a mușchiului cardiac.

Medicul este cel care decide dacă un pacient are sau nu nevoie de stimulator cardiac și ce tip de astfel de dispozitiv corespunde mai bine nevoilor unui anumit pacient.

Suntem încântați să anunțăm că în spitalul nostru s-a implantat cu succes primul stimulator cardiac fără sonde, reprezentând un avans semnificativ în tehnologia medicală la nivel local!

Acest pas către viitorul îngrijirii cardiace subliniază angajamentul nostru de a aduce tehnologii avansate și opțiuni de tratament personalizate paciențiilor noștri.

Pentru mai multe informații sau pentru programări, vă rugăm să ne contactați:

☎️ 0268 445544

0728.628.792

internari.efz@clinicco.ro