Prima săptămână a Școlii de Vară 2023.

19 iulie 2023
S-a încheiat prima săptămână a școlii de vară.
Studenții mediciniști s-au familiarizat cu secția de cardiologie, dar și cu blocul operator și terapia intensivă. Au participat la evaluarea clinică și ecocardiografică a pacienților și au dat o mână de ajutor asistentelor la efectuarea traseelor ECG și la activitatea zilnică de îngrijire a pacienților.
Au avut parte de un maraton de electrofiziologie cu ablații complexe și au învățat etapele unei proceduri de ablație, de la pregătirea pacientului, la descifrarea aspectelor radiologice ale diferitelor incidențe de expunere, noțiuni despre semnalele electrice endocavitare și despre cartografierea tridimensională.
Au asistat la o cartografiere de atriu stâng pentru o procedură ablativă în fibrilație atrială (izolare de vene pulmonare) și la doua ablații de extrasistolie ventriculară din ventricul drept și din ventricul stâng, ambele la pacienți cu cardiomiopatii, purtători de defibrilator cardiac implantabil.
La sfârșitul procedurilor au putut manipula cateterele cardiace și au putut mima diverse manevre în laboratorul de electrofiziologie după plecarea pacientului.
Ne așteaptă o nouă săptămână cu provocări clinice interesante!