Oamenii au nevoie de sânge. Dracula se descurcă

6 octombrie 2016

cover-dff
Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov și Dracula Film Festival își unesc forțele pentru campania „Oamenii au nevoie de sânge! Dracula se descurcă” ce își propune să strângă un număr cât mai mare de donatori de sânge a căror faptă bună nu va rămâne nerăsplătită.

Prin urmare, donezi sânge și câștigi numeroase premii la Dracula Film Festival:

  • un bilet la unul dintre filmele de lung metraj Dracula Film Festival (în limita a 60 de bilete)
    1. Under The Shadow – premieră – 13 octombrie, ora 22:00,
    2. Therapy – premieră – 14 octombrie, ora 22:00,
    3. Blair Witch – premieră – 15 octombrie, ora 22:00
  • 3 invitații duble la deschiderea Dracula Film Festival pentru primii 3 donatori sosiți la standul CLINICCO special amenajat în incinta Teatrului Dramatic Sică Alexandrescu, începând cu 12 octombrie, ora 7 PM
  • 5 Welcome Bag-uri ediție limitată care se vor acorda la finalul festivalului prin tragere la sorți și multe alte premii surpriză
  • pachetul donatorului oferit de Centrul de Transfuzii Brașov (tichete de masă în valoare de 70 de lei, o zi liberă de la locul de muncă sau de la școală, reducerea cu 50% a abonamentului pentru 30 de zile pentru transport ratbv, analize din sangele recent recoltat: RH; grupa sangvina; Hepatita B, C; HIV(SIDA); HTLV (leucemie); VDRL (siffilis); ALT (probe hepatice). Acestea sunt confidentiale.)

Cei care doresc să se implice în această campanie sunt invitați să o facă chiar dinainte de începerea festivalului și în orice zi a acestuia, până la încheierea Dracula Film Festival.

Donează sânge la Centrul de Transfuzii Brașov (Strada Doctor Victor Babeș 21, Brașov) și vino cu biletul de donator la standul CLINICCO special amenajat la Teatrul „Sică Alexandrescu” în perioada 12-16 octombrie 2016.

„Ideea de a avea în cadrul festivalului o campanie de donare sânge am avut-o de acum 4 ani, de la prima ediție. Din păcate nu am reușit să o punem în practică pănă acum.
De la început am dorit să comunicăm clar că Dracula film festival este un festival de film fantastic (nu doar horror) și am încercat să avem diverse activități care să comunice acest aspect. Avem o secțiune în cadrul festivalului destinată copiilor (Copiii fantastici), avem tot felul de conferințe tematice (misterele Brașovului, Dracula agent de voiaj) etc.
Ideea campaniei a venit simplu: Ce este Dracula? – un vampir. Ce face un vampir? – suge sânge 🙂 De aici și logoul Dracula Film Festival – 2 puncte roșii (logoul a fost realizat de agenția brașoveană Firestarter)  Astfel, am considerat normal să avem o campanie de donare sânge, astfel încât cei care vor participa la Dracula film festival să poată dona sânge.
Ce poate fi mai “înfricoșător” decât să donezi sânge și să partici la Dracula Film festival?” a declarat Marius Vălsănescu, managerul festivalului.

Campania „Oamenii au nevoie de sânge! Dracula se descurcă” este un alt mod prin care Spitalul de cardiologie Clinicco își propune să vină în sprijinul pacienților aflați în suferință și are în vedere faptul că doar 2% dintre români donează sânge, România aflându-se pe ultimul loc din Europa la acest capitol, în condițiile în care un pacient are nevoie de sânge la fiecare 3 secunde.