Clinicco lansează revista abcCardio

25 februarie 2016

cover-abcc

Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov lansează primul număr al revistei „abcCardio”, care se va găsi la chioșcurile din țară începând cu luna aceasta. Revista conține 100 de pagini în care cititorii vor putea găsi informații generale despre bolile cardiovasculare, dar și despre prevenția lor, sfaturi despre cum să-și mențină inima sănătoasă, interviuri cu medici noștri despre cele mai întâlnite afecțiuni cardiovasculare, curiozități, dar și rețete gustoase și sănătoase.

Mihaela Gabor Naidin, director de marketing Clinicco: „Este o revistă care pune în centru pacientul. O revistă în care pacienţii vor putea citi articole interesante, scrise sub îndrumarea echipei medicale a spitalului nostru, medici de renume cu experienţă şi expertiză. Studiile spun că 80% dintre bolile de inimă  pot fi prevenite dacă cunoaştem care sunt factorii de risc, dacă acordăm atenţie stilului de viaţă și dietei care pot să favorizeze declanşarea acestor afecţiuni. Venim astfel în întâmpinarea pacienţilor, care de cele mai multe ori au tendința de a se autodiagnostica din surse nevalidate științific, care au nevoie de sprijin, de informaţii corecte,  în a şti cât mai multe despre bolile inimii, să afle cum să se îngrijească mai bine, cum să accepte boala şi cum pot să îşi ajute inima pentru a merge mai departe.”

Ultimele statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privind principalele cauze de mortalitate arată că bolile cardiovasculare sunt cauza de deces numărul unu la nivel global.

Ioana Pop, medic cardiolog, coordonator Centru de Prevenție: „Abc Cardio este o publicație care face parte din proiectul dedicat protecției sănătății inimii din cadrul Centrului de Prevenție a Spitalului de cardiologie Clinicco Brașov. Revista se dorește un ghid care să vină în ajutorul pacienților noștri, cărora vrem să le oferim o sursă credibilă de informare care să-i ajute în înțelegerea bolii de care suferă. Punem un mare accent pe prevenția bolilor cardiovasculare, iar aceasta se poate întâmpla atunci când oamenii au acces la informații direct de la sursele medicale. ”

Adrian Teciu, manager Clinicco: „Este încă o modalitate prin care venim mai aproape de pacienți, oferindu-le o revistă frumoasă, complexă și completă, de unde își pot lua informații  nu doar bolnavii cardiaci ci și familiile acestora. Revista se află la primul număr și ne dorim ca de la un număr la altul să aducem conținut de calitate, care să vină în sprijinul pacienților noștri.”

Susana Pletea, director editorial Burda România:„Sistemul medical din România suferă de multe, dar are și realizări fantastice, iar rolul nostru, al presei, este de a informa și de a ajuta cititorii să acționeze în cunoștință de cauză. Unde mergem la medic, care sunt opțiunile, care sunt ultimele metode de tratament, unde e bine să facem o anume procedură, ce punem concret în farfurie, ce înseamnă un termen medical, de ce insistă medicul pe anumite lucruri, cine e omul din spatele halatului alb, de ce spunem nu tutunului și da donării de sânge sunt tot atâtea subiecte pe care încercăm să le limpezim în paginile revistei noastre. Apoi, să nu uităm – ceea ce este tipărit, rămâne, iar cine are nevoie de a-și reîmprospăta informația sau de a o da mai departe e suficient să pună mâna pe un exemplar din abcCardio. Conținut original, 100% românesc, adresat țării în care la fiecare 30 de minute un concetățean moare de infarct”.

Revista a ieșit săptămâna aceasta de la tipar și va fi de găsit începând de luni la chioșcurile din toată țara. Pacienții Clinicco vor beneficia gratuit de revista Abc Cardio, spitalul nostru dorind să pună, în acest fel, la dispoziția lor informații utile pentru sănătatea lor.