Chirurgia Cardiovasculară: Ce trebuie să stii despre tehnicile Minim Invazive

30 aprilie 2024

Într-o lume în care bolile cardiace continuă să fie una dintre principalele cauze de deces, cu o necesitate urgentă de a găsi metode mai eficiente și mai sigure de tratament, chirurgia cardiovasculară minim invazivă devine o soluție promițătoare.

Chirurgia cardiovasculară minim invazivă reprezintă un pas important în direcția aceasta, aducând cu sine numeroase beneficii pentru pacienți. Această tehnică modernă permite efectuarea procedurilor chirurgicale delicate asupra inimii și vaselor de sânge, utilizând incizii mici și tehnologie avansată. În locul inciziei mari a sternului, specifică intervențiilor clasice, se optează acum pentru incizii mult diminuate în zona toracică, reducând astfel durerea postoperatorie, timpul de recuperare și riscurile asociate.

Deși procedurile de chirurgie minim invazivă pe cord nu au înlocuit complet intervențiile clasice, ele au demonstrat eficacitate în tratamentul unor afecțiuni precum reparația sau înlocuirea valvei mitrale, înlocuirea valvei aortice, sau corectarea defectelor septale atriale la adulți. Aceste proceduri au dus la o recuperare mai rapidă a pacienților, reducerea riscului de complicații și îmbunătățirea calității vieții postoperatorii.

Clinicco s-a dedicat implementării și perfecționării acestor tehnici avansate, oferind pacienților acces la cele mai moderne tratamente pentru bolile cardiace. Echipele de chirurgi experimentați și specialiști în cardiologie de la Clinicco utilizează cele mai avansate tehnologii medicale pentru a asigura cele mai bune rezultate pentru pacienți.

Specialiștii noștri în chirurgie cardiovasculară vă pot oferi toate informațiile de care aveți nevoie, astfel:

  • Pentru consultații, programați-vă în call center la 0268 445544 sau completând formularul online.
  • Pentru analiza dosarului medical, sunați la număr 0733008195 sau trimiteți un e-mail la internari.ccv@clinicco.ro.

Descoperiți o nouă era în tratamentul bolilor cardiace – alegeți chirurgia cardiovasculară minim invazivă și începeți călătoria către o inimă mai sănătoasă și o viață plină de energie!