10 minute cu Dr Mihai Chiloflischi. Omul din spatele halatului

9 martie 2017
Dr Mihai Chiloflischi

DR MIHAI CHILOFLISCHI, Medic Primar ATI

  1. Ce anume v-a facut sa alegeti ca specialitate anestezia si terapia intensiva ?

A fost dragoste la prima vedere. Desi inainte cochetasem cu cardiologia, stagiile de terapie intensiva m-au cucerit si am zis da! Este o specialitate cu viteza mare de dezvoltare, protocolizata si provocatoare. Anestezia poate parea partea cea mai atragatoare din cadrul specialitatii, terapia intensiva, insa, este cea provocatoare si care face diferenta intre profesionisti.

  1. Care este partea cea mai placuta/starea de confort a jobului dvs.?

Este momentul cand poti face lucrul corect, la momentul corect si in modul corect. Se numeste integritate. Daca poti face ceea ce trebuie si este bine, chiar si atunci cand nimeni nu te vede, este maximul de realizare, indiferent de specialitate.

  1. Ce faceti de obicei in weekend?

In ultima vreme am devenit destul de casnic… citesc, ma uit la filme, ma plimb cu catelul sau gatesc. Zilele din cursul saptamanii sunt destul de incarcate, așadar in weekend imi incarc bateriile din bucuriile mici, la indemana.

  1. Care este ultimul CD pe care l-ati ascultat?

Enya. Și inainte de acest CD a fost Queen, și mai inainte Mozart. Cel mai des ascult cand conduc. Dimineata, in drum spre clinica, la volan, ascultand muzica, ziua incepe sa prinda contur. Imi fac planurile pentru evenimentele de peste zi, practic incerc sa pornesc la drum intr-un mod cat mai relaxat.

  1. Care este locul dvs. favorit (de vacanta) din lume?

Nu am inca un loc favorit, vreau sa ma simt bine oriunde. Imi place energia muntelui, intr-o zi cu soare, atunci cand privești minute in șir departarile impadurite. M-am simtit tare bine in munti in Japonia sau in zonele muntoase din vecinatatea Vancouver-ului. Ultimele momente placute au fost pe o plaja superba din sudul Vietnamului.

  1. La capitolul BEST READ ce carte/articol v-a placut in mod deosebit?

Mi-amintesc cand am citit Parfumul lui Patrick Suskind. Emotia e inegalabila. Nu sunt un cititor invederat, daca am voie sa transform un pic intrebarea, atunci la capitolul best seen aș mentiona filmul The Hours. Emotie in stare pura.

  1. Care este BEST BUY pe care l-ati achizitionat anul acesta ?

Am cumparat o excursie pentru luna aprilie, in Madagascar. Este relaxarea pe care mizez dupa o perioada de peste jumatate de an de agitatie si probleme. Stiu ca va fi perfect.

  1. Cel mai bun desert mancat vreodata? Cu cine?

Mi-e greu sa aleg. De la crema de zahar ars pe care o face mama pana la deserturile vegane pe care le-am experimentat in ultima vreme, toate au savoare in functie de context si masa servita. Daca ar trebui sa aleg un ultim desert, acela ar fi un tort numai si numai de ciocolata.

  1. Daca ati avea puterea sa schimbati ceva in lume, ce anume ati schimba si de ce?

As reinstaura ideea, ratiunea si datoria de a face politica. Ce vedem azi este scamatoria unor oameni strambi, care se bucura de reusita doar pentru ca majoritatea celor buni nu actioneaza. Politica, arta de a veghea la bunul mers al lucrurilor in cetate, este o datorie a tuturor.