Un medic specialist poate, de obicei, sa puna diagnosticul de ruptura de tendon Achilian in urma unui examen fizic amanuntit si a unei amamneze (istoric).
Pentru identificarea rupturii de tendon medicul va observa daca laba piciorului se poate misca atunci cand gambele sunt comprimate. Atentie insa, ruptura partiala a tendonului poate fi dificil de diagnosticat atunci cand durerea este minima si mobilitatea normala. De asemenea, va fi analizat mersul deoarece cand tendonul este rupt, mersul este dificil.
Ruptura de tendon Achilian poate fi uneori confundata cu o intindere sau o leziune usoara a tendonului deoarece inflamatia la locul respectiv si abilitatea de a misca degetele picioarele poate conduce in eroare, de aceea este important sa consultati medicul specialist.
Cel mai frecvent tratament in cazul rupturii tendonului Achilian este cel chirurgical care uneste cele doua capete ale tendonului rupt.
In cazul tratamentului nechirurgical, piciorul va fi imobilizat in ghips sau se va folosi o gheata speciala de mers. Totusi, in acest caz, riscul ca tendonul sa se rupa din nou este mare, iar recuperarea dureaza o perioada mai indelungata.
In urma tratamentului, fie el chirurgical sau nu, pacientul va urmari un program de recuperare care include exercitii de terapie fizica pentru intarirea muschilor gambei si a tendonului. Majoritatea pacientilor revin la nivelul anterior de activitate in aproximativ sase luni.
Buna seara.
As dori sa ma programez pentru recuperare.
Va rog cu amabilitate sa ma contactați in acest sens.
Telefon: 0744756653
Buna ziua domnule Papalea, va rog sa sunati la 0268 401 200 pentru programare.