Doneaza sange! Impreuna pentru viata - editia a doua

A doua editie a campaniei de donare de sange “Doneaza sange! Impreuna pentru viata”, organizata in intampinarea Zilei Mondiale a Sanatatii care se sarbatoreste pe 7 aprilie de catre Spitalul de Cardiologie Clinicco impreuna cu Hiperdia si Centrul de Transfuzii Brasov a fost un adevarat succes.

Aproape 40 de litri de sange, intre care si grupe rare (AB, B si 0) au fost colectati de catre Centrul de Transfuzii Sanguine in cele doua zile de campanie de donare organizate de Spitalul de Cardiologie Clinicco impreuna cu Hiperdia. Peste 80 de angajati ai celor doua clinici, dar si brasoveni care au aflat de campanie de pe retelele de socializare au donat sange echipei mobile a centrului de transfuzii, in spatiul special amenajat in cadrul Clinicco. In acelasi timp, la Timisoara, campania a fost preluata de Hiperdia unde 60 de oameni au donat sange in cele doua zile. Romania se afla pe ultimul loc din Europa in ceea ce priveste numarul donatorilor de sange, conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie. Doar 1.7 la suta dintre romani sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentul ajunge pana la 6.8 la suta din populatie.
„Este foarte important sa constientizam cat de important este sa donam. Sangele nu poate fi fabricat, nu se poate cumpara, atunci cand cineva are nevoie de o transfuzie, singura solutie este donarea. Avand acest lucru in minte, am vrut sa cream un eveniment bianual, care sa creasca de la an la an dar si sa dam o leapsa a donarii de sange si altor spitale, clinici sau companii care pot face o diferenta. Vreau sa multumesc tuturor persoanelor care au dovedit spirit civic pentru nobilul gest pe care l-au facut ”, a spus Mihaela Gabor Naidin, director marketing Clinicco Brasov.
„Aceasta campanie devine o traditie, am inceput anul trecut si de anul acesta o organizam de doua ori pe an, o data in aprilie, de Ziua Mondiala a Sanatatii si a doua in septembrie, de Ziua Mondiala a Inimii. Suntem foarte multumiti ca, la aceasta editie, ne-am bucurat de o participare mai mare decat anul trecut si mai ales ca am reusit sa atragem, prin retelele de socializare, brasoveni constienti de importanta actului de donare de sange ”, a declarat Adrian Teciu, managerul Spitalului de Cardiologie Clinicco.
“Este o bucurie pentru echipa Hiperdia sa continue alaturi de colegii de la Clinicco campania Doneaza sange! Impreuna pentru viata” Credem ca prin acest gest simbolic, donand sange, venim in sprijinul necesitatilor Centrului de Transfer Sanguin Brasov si bolnavilor in nevoie, dar putem da si un exemplu si o motivatie in plus celor care sunt poate nehotariti in a face la randul lor acest gest de solidaritate. De altfel, campania a fost preluata si de clinica noastra din Timisoara, cu rezultate excelente si acolo”, a declarat Loredana Tohaneanu, manager marketing Hiperdia.

Centrul de Transfuzii a oferit tuturor angajatilor donatori pachetul uzual de beneficii de care se bucura oricine alege sa doneze sange.

Campania s-a desfasurat cu sprijinul Metro Brasov, Maurer Imobiliare, Happy Moms si Arena CAD.