Costache Babii a primit un stimulator cardiac gratuit din partea Clinicco Brasov

Maestrul Costache Babii, actor al teatrului Sica Alexandrescu si cetatean de onoare al Brasovului a primit un stimulator cardiac gratuit din partea Spitalului de Cardiologie Clinicco Brasov.

Actorul a fost operat joi, 18 iunie, la Spitalul de Cardiologie Clinicco de catre medicul cardiolog, doctor in stiinte medicale Sorin Micu, iar interventia a fost un succes. Maestrul Costache Babii avea nevoie urgenta de stimulator, fara de care viata ii era pusa in pericol. Inca din luna mai, colegii artisti initiasera o campanie de strangere de fonduri pentru a-l ajuta sa si-l procure, fonduri la care maestrul nu a mai fost nevoie sa apeleze. Costache Babii a primit vizita jurnalistilor astazi, pe patul de spital, iar maine va fi externat, caci starea sa de sanatate este stabila.

“Mi s-a spus ca e o interventie usoara, dar nu a fost deloc asa, a fost dificila, medicii si intreg personalul au fost extraordinari, nu am cuvinte sa le multumesc pentru gest”, a spus Costache Babii. „Acum ma simt bine, voi avea voie chiar sa urc din nou pe scena, insa inainte de interventie aveam puls 30 pe minut, medicii ma intrebau daca mai traiesc.”

Povestea a inceput in ultima zi a festivalului Saptamana de Comedie, cand un reprezentant al Clinicco se afla in sala de teatru si a auzit de campania pe care o initiasera actorii pentru a-l ajuta pe Costache Babii sa se opereze. Cateva zile mai tarziu, reprezentantii Spitalului de Cardiologie Clinicco au luat legatura cu maestrul si l-au anuntat ca au luat decizia sa il opereze gratuit, povesteste Marius Cisar, unul dintre actorii inimosi care s-au implicat in campania umanitara pentru Costache Babii.

„Operatia a decurs normal, maestrul este in deplina siguranta”, a spus si medicul cardiolog, doctor in stiinte medicale Sorin Micu, cel care a efectuat interventia. „Suntem onorati ca am avut prilejul sa ii daruim gratuit, cu ajutorul CAS, un stimulator cardiac de ultima generatie, cu RMN. Din punctul meu de vedere, luni maestrul poate urca pe scena.” Nu doar stimulatorul a fost oferit gratuit de catre Spitalul de Cardiologie Clinicco, ci intreaga interventie.

Costache Babii a primit in 2012 titlul de cetatean de onoare al municipiului Brasov. A debutat, in 1967, la Teatrul Dramatic cu rolul Osvald din „Strigoii” de Ibsen. De atunci, pana in 2006, cand a interpretat magistral pe scena ultimul sau rol, Gaev din „Livada de visini” de A.P. Cehov, a jucat zeci de roluri, fie de drama, fie de comedie, recompensate cu Premiul de Excelenta al UNITER.