[VIDEO] Despre masurarea ambulatorie a tensiunii arteriale cu dr. Cristian Dan Popescu, Clinicco Brasov

28 iulie 2016

Dr. Cristian Dan Popescu, medic specialist cardiologie si medicina de familie de la Spitalul de cardiologie Clinicco Brasov ne vorbeste despre masurarea ambulatorie a tensiunii arteriale, o metoda de investigatie si de diagnostic a hipertensiunii arteriale practicata in clinica noastra.

Masurarea tensiunii arteriale a evoluat mult de la primul sfigmomanometru, la posibilitatea de a masura tensiunea arteriala in mod automat, atat de catre medic, cat si de catre pacient.

Putem masura tensiunea arteriala centrala si, mai ales, putem monitoriza tensiunea arteriala pe 24 de ore utilizand dispozitive dedicate.
hipertensiune arteriala

Cum se face monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale

Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale se realizeaza cu un aparat portabil care se ataseaza pacientului pe o durata de 24 de ore. Pacientul este sfatuit sa aiba o activitate normala, fara a efectua eforturi fizice exagerate, in plus in momentul umflarii mansetei va trebui sa se opreasca din activitate si sa intinda mana, sa o tina nemiscata la nivelul inimii.

Este necesara completarea unui jurnal de catre pacient, care sa indice momente din zi cu evenimente care pot modifica tensiunea arteriala alaturi de specificarea orelor la care s-a luat masa, s-a administat medicatia si orele de culcare si trezire.

Monitorizarea ambulatorie automata a tensiunii arteriale a devenit o metoda foarte utila in evaluarea pacientului hipertensiv.

  Află costurile acestei proceduri

  Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 401 203

  1 comentariu
  1. BANU CEZARINA spune:

   multumesc !