Tot mai mulți pacienți cardiaci preferă să nu mergă la medic de teama virusului

3 decembrie 2020

Fără a nega câtuși de puțin importanța virusului, cât și consecințele sale asupra sănătății, aș vrea să subliniez faptul că din păcate tot mai mulți pacienți cu boli cardiovasculare grave și foarte grave al căror prognostic este întunecat, altfel spus a căror moarte poate să fie iminentă, preferă să stea acasă, preferă să evite spitalul, preferă să nu solicite îngrijire medicală de teama virusului. Calea spre deces în astfel de situații este sigură. Poate că de virus mai scăpăm, dar de o boală cardiovasculară gravă lăsată netratată și neglijată, aproape cu siguranță vom muri.

Așadar, stimați pacienți cu boli cardiovasculare, cu toată situația tensionată și amenințătoare în care trăim, veniți la spital! Pentru că inima cu siguranță nu vă va ierta.
Prin protocoalele pe care le avem la Clinicco, orice pacient este testat din punct de vedere al infecției cu Covid19 și cei care sunt cu siguranță negativi sunt cei care sunt internați. De asemenea, personalul este testat și protocoalele sunt bine puse la punct și urmate cu maximă responsabilitate.

Pacienții cu boli cardiovasculare severe și potențial severe este preferabil să vină și să solicite îngrijire medicală pentru că altfel viața lor este cu siguranță în pericol. – Dr. Sorin Micu, medic primar cardiolog, doctor în științe medicale, șef secție electrofiziologie și dispozitive implantabile