TAVI (inlocuire percutana a valvei aortice)

In cadrul stenozei valvulare aortice semnificative este necesara inlocuirea valvei aortice disfunctionale cu
o proteza metalica sau biologica. Uneori, datorita varstei avansate, functiei precare a cordului sau afectiunilor asociate, riscul operator al unei interventii chirurgicale de protezare valvulara este foarte mare.

Din acest motiv a fost dezvoltata o tehnica noua, revolutionara, de tratament interventional. Aceasta consta in implantarea percutana a unei proteze in pozitie aortica (TAVI = transcatheter aortic valve implantation).TAVI reprezinta o abordare inovativa pentru tratamentul pacientilor cu stenoze valvulare aortice care au contraindicatii pentru chirurgia conventionala sau care prezinta conditii clinice sau de comorbiditate care presupun un risc chirurgical crescut. Cu 20 de ani in urma, putini cardiologi si-ar fi
putut imagina ca va fi posibil sa se inlocuiasca valva aortica prin tehnici de cateterism, in loc sa foloseasca metoda clasica, operatia care presupune deschiderea toracelui.

Procedura se realizeaza prin colaborarea unei echipe medicale complexe formata din cardiolog, chirurg cardio-vascular si anestezist.

heartvalves

Sub anestezie generala sau uneori sedare constienta, medicii realizeaza fie punctie arteriala la nivelul arterelor femurale, fie o punctie la nivelul varfului inimii, prin care introduc proteza si o pozitioneaza la nivelul valvei aortice disfunctionale. Sub ghidaj ecocardiografic transesofagian, fixeaza proteza in pozitie optima, dupa care aceasta se expandeaza la forma finala.

tavi2

Mai simplu simplu spus, un cateter-balon cu o valva autoexpandabila din aliaj este introdusa prin artera femurala in aorta si valva aortica, in directie opusa sensului de curgere a fluxului sangvin. Valva autoexpandabila din aliaj este comprimata la 0 grade in cateter, iar la temperatura corpului aceasta devine extrem de elastica si puternica radial si se aseaza in locul valvei native calcificate. Valva ramane apoi ancorata aici. Noua valva poate fi implantata si prin intermediul unei mici incizii in torace si o punctie in ventriculul stang.

corevalve

Aceasta tehnica este utila mai ales in cazul pacientilor arteriopati, lucru care poate impiedica trecerea cateterului prin arterele membrului inferior si abdomenului. Perioada de recuperare este mult mai scurta decat in cazul unei interventii chirurgicale clasice, iar rezultatele sunt comparabile.

  Află costurile acestei proceduri

  Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 401 203

  Descarca

  16 comentarii
  1. Lupeanu Laura spune:

   Cat costa schimbarea aortei

  2. Bălan Lavinia spune:

   Bună seara. Tatăl meu, în vârstă de 75 ani, are nevoie de înlocuire valvulara aortica – metoda percutanta de înlocuire valvulara (procedura Tavi) . As vrea sa știu dacă efectuați aceasta intervenție și ce presupune ca și cost. De asemenea, doresc sa cunosc care este modalitatea de a va contacta, cum pot face o programare. Vă mulțumesc! O seară plăcută!

   • Claudia Pasca spune:

    Buna ziua,

    Da, această intervenție se efectuează în cadrul spitalului nostru. Vă rugăm să luați legătura cu departamentul internări pentru mai multe detalii. Numarul de telefon este 0733 008 195.

    Multă sănătate!
    Echipa Clinicco

  3. COSTAN ADRIAN spune:

   Cat costa procedura TAVI si cum se fac programari?
   Multumesc

   • Danila Florenta spune:

    Buna ziua,

    Pentru informatii cu privire la pret va rugam sa sunati la departamentul programari 0733 008 195.

    Multa sanatate!

  4. Adriana gliga spune:

   Buna seara,mama mea in varsta de 79de ani a fost diagnosticata cu stenoza aortica degenerativa stransa simptomatica,insuficienta aortica grad 2,insuficienta mitrala grad 2.Daca puteti sa-mi spuneti un pret,pt.ca sincera sa fiu am o retinere vis a vis de recuperarea post operatorie,la interventia chirurgicala clasica(noi locuim in cluj).Va multumesc

  5. Mariana nistor spune:

   Sotul meu are nevoie de o opratie de schimbare de valve deoarece are bicusbida calcificata sever o ciroza cardiaca daca se poate opera la ce clinica si ce costuri presupune aceasta operatie deoarece noi nu prea avem bani asa multi mentionez ca noi suntem din brasov

   • Danila Florenta spune:

    Buna ziua,

    Va multumim pentru mesaj. Va rugam sa luati legatura cu departamentul Programari internare pentru a primi toate informatiile de care aveti nevoie.
    Tel +40 268 401203, +40 733 008195, fax: +40 268 401206, cardiologie@clinicco.ro

    O zi buna!

  6. mariana spune:

   Cat costa interventia, este decontata de casa de sanatate

  7. radu silvia spune:

   As dori sa stiu daca la clinica d-voastra se poate face implant de valva aortica tip TAVI? Daca da cat costa?
   Ma intereseaza pt o persoana in varsta de 92 ani care are stenoza aortica.
   Multumesc anticipat!

   • ClinICCO spune:

    Buna ziua,

    Multumim frumos de mesaj. Pentru a calcula un pret este necesar de analizat dosarul medical al pacientului. Va rog mult sa sunati la numarul de telefon 0733 008 195 pentru detalii suplimentare.

    Va multumim!

  8. Kovacs Karoly spune:

   Buna seara!Imi puteti spune cam cat ar costa o inlocuire de valva aortica si by-pass?Multumesc!

  9. Constantin spune:

   Se pot face astfel de interventii ( TAVI) la CLINICCO Brasov ? Ce costuri implica aceasta noua metoda ?