Spitalul Clinicco sărbătorește implantul CCM-ului cu numărul 23.

30 martie 2023

23 de pacienți cu insuficiență cardiacă au primit implanturi de dispozitive de modulare a contractilității cardiace (CCM) la Spitalul Clinicco Brașov.

În ultimii ani, această metodă unică și revoluționară este folosită în mod curent la Clinicco, iar concluziile trase în urma implantării celor 23 pacienți sunt foarte îmbucurătoare.

Majoritatea covârșitoare și-au îmbunătățit spectaculos starea de sănătate în contextul în care, în fiecare oră, 5 români sunt diagnosticați cu insuficiență cardiacă. De altfel, bolile cardiace sunt principala cauză de deces în țară.

Implantul unui astfel de dispozitiv are drept efect creșterea forței inimii sau, cel puțin, păstrarea performanței acesteia un timp îndelungat. Marele avantaj al acestui sistem este că se implantează foarte simplu, ca un stimulator cardiac.

De la sfârșitul anului trecut, pacienții Spitalului Clinicco s-au putut bucura de roadele dezvoltării acestui dispozitiv.

Al doilea model de CCM, Mini Optimizer Smart, este cu 25% mai mic și 33% mai ușor. De altfel, programarea dispozitivului a fost simplificată pentru a scurtă durata procedurii iar facilitățile de monitorizare au fost și ele perfecționate.