Spitalul Clinicco Brașov a achiziționat recent un angiograf de ultimă generație

27 septembrie 2018

Spitalul  de cardiologie Clinicco Brașov a fost dotat recent cu cel de-al doilea angiograf de tip Siemens Artis One de ultimă generație, funcțional  din luna septembrie 2018.

Noua platformă medicală a fost instalată în cadrul laboratorului de angiografie și cateterism cardiac din blocul operator al spitalului. Poziționarea noii platforme în proximitatea sălii de chirurgie cardiovasculară permite realizarea în condiții optime a intervențiilor hibride (care presupun abord mixt intervențional și chirurgical), intervenții pentru care există calificarea și experiența necesară a echipei de specialiști din spitalul nostru.

De asemenea, prin amplasarea acestei platforme în blocul operator se asigură  cele mai bune condiții de asepsie, antisepsie  și siguranță specifice intervențiilor pe  cord deschis. Acest nou angiograf  este dotat cu detector digital de înaltă rezoluție (26/30cm) și tehnologie digitală de achiziție, procesare și postprocesare a imaginilor și va permite  creșterea, atât a numărului, cât și a tipurilor de afecțiuni  structurale cardiace și vasculare ce necesită o abordare hibridă (minim  invazivă – endovasculară și chirurgicală). Acest concept a fost, de altfel, utilizat cu success de către echipa medicală înalt calificată din spitalul nostru.

Tehnologia medicală avansată combinată cu înaltul profesionalism al echipei medicale aduce beneficii incontestabile pacienților. Calitatea înaltă a achizițiilor imagistice dublată de un sistem software de interpretare, analiză și măsurători de înaltă acuratețe, permit medicilor  aplicarea celor mai noi tehnici în domeniul abordării minim invazive a întregii patologii vasculare.

img_8941_1jpg”Beneficiind de cele două angiografe din cadrul platformei, ne-am aliniat standardelor de practică medicală internațională în tratamentul afecțiunilor cardiovasculare. Oferim astfel, în continuare, soluții medicale complete și complexe abordate multidisciplinar, dar cu avantajul unei spitalizări mai scurte și a unei recuperări mai rapide.Dr. Mihai Ursu, șeful secției de cardiologie interventională.

Dotarea clinicii cu angiograful Siemens Artis One face parte dintr-un plan amplu de extindere și modernizare a clinicii implementat pe tot parcursul anului 2018, scopul fiind acela de a oferi pacienților cardiaci acces la servicii medicale de excepție.

Spitalul de cardiologie Clinicco Brașov împlinește, în curând, 10 ani de activitate medicală, fiind primul spital privat de cardiologie înființat în România. În această perioadă a marcat numeroase premiere medicale naționale și est-europene și continuă să fie singurul centru din regiune care operează pe cord deschis, dar și centru abilitat care tratează pacienții cu tulburări de ritm și de conducere cu ajutorul dispozitivelor implantabile de ultimă generație.

De 10 ani, Spitalul de Cardiologie Clinicco se află la Braşov pentru pacienţii cardiaci din toată țara pentru a le oferi siguranţă, stabilitate, servicii medicale la standarde europene.