Reteta de vineri. Smoothie de avocado

17 martie 2017

rsz_11Cu totii avem nevoie de o gura de verde, de sanatate si energizare. Astazi  va propun sa ne incepem ziua cu un smoothie care va va convinge atat prin culoare, gust cat si textura. Un smoothie care aduce laolalta beneficiile mult apreciatului avocado alaturi de cele ale spanacului. De banana nu mai zic nimic. Stiti si voi cat sunt de bune.

Ca pentru orice smoothie avem nevoie de un blender.

rsz_22Asadar, incepem prin a alege un avocado copt bine (trebuie sa fie tot verde, dar moale la atingere. Nu-i gasiti asa de obicei, trebuie sa aveti rabdare). Spalam o mana de baby spinach (daca nu gasiti din cel mare la piata, e bun si asta). Ne trebuie aproximativ 100g avocado si 30 grame de spanac.  Le aruncam pe toate in blender si adaugam o banana mica, undeva la 60g. Indulcim, cum altfel, cu o lingurita plina de miere si adaugam aproximativ 250 ml apa plata, filtrata, pentru a lichidiza amestecul.

Cat se-mpreuneaza aromele in blender  (in jur de 1-2 minute) cautam cateva seminte de rodie, chia (sau susan negru) care sa ne ajute atat in decorare cat si la imbogatirea gustului.

Atat pentru vinerea asta. Sanatate!

Alex PandreaDe vreti sa ma gasiti, semnez condica zilnic pe Facebook, cu Alex E. Pandrea si pe A la Thermomix ori va pot fi indrumator de vise culinare intr-unul din workshopurile tinute la cerere, pe diverse teme. De la paine la molecular, de la amator la avansat.

Va las sanatosi, cu alese ganduri!