Reteta de vineri. Batoane cu cereale si fructe deshidratate

20 mai 2016

ID-100247438

Batoanele cu cereale sunt o idee buna pentru gustarea din pauza de masa sau orice ocazie in care aveti nevoie sa luati mancare la pachet, o alternativa minunata la batoanele din comert, biscuiti sau chipsuri.

Acest tip de batoane reprezinta o sursa inimaginabila de energie, pastrandu-va in acelasi timp sanatosi tun! Foarte important este sa nu facem excese. Complexitatea fructelor și a nucilor aduce într-un singur baton o gramada de beneficii corpului nostru dar în același timp, daca exageram, ne poate ingreuna digestia.

Pentru o tava de 6-8 batoane aveti nevoie de:

  • 50g migdale/alune de padure/caju
  • 160g fulgi de ovaz
  • 25g seminte de floarea soarelui (crude)
  • 65g miere (naturala!)
  • 4 linguri de unt de arahide
  • 6 curmale (fara sâmburi)
  • 25g tarate
  • un varf de lingurita pudra de scortisoara
  • un varf de cutit de sare
  • 35g merisoare
  • 35g caise (sau smochine) deshidratate

Migdalele (fulgi sau zdrobite), fulgii de ovaz si semintele de floarea soarelui se dau la cuptorul încins la 160 grade, pe hartie de copt, pentru cca. 15 minute, sau pana prind putina culoare, amestecandu-le putin la jumatatea timpului.

Amestecam mierea cu untul de arahide.

Punem curmalele in blender si facem din ele pasta adaugand treptat cate putina apa pentru a se inmuia (nu foarte tare).

Amestecam mix-ul de miere si unt de arahide cu pasta de curmale, adaugam migdalele, fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui, sarea, scortisoara pudra, taratele, merisoarele si caisele deshidratate si taiate in bucatele mici.

Intindem  continutul intr-o tava pe hartie de copt, cu spatele unei linguri (pe care o puteti clati in apa rece pentru a nu se lipi) si il nivelam pentru a da o grosime uniforma.

Dam la cuptorul incins pentru cca. 15 minute (sau pana vedem ca a capatat culoare), la 180 grade.

Se raceste, se taie in bucati dupa preferinta si se pastreaza in recipiente care se inchid bine, departe de umezeala si caldura.

S-aveti spor!

Alex PandreaDe vreti sa ma gasiti, semnez condica zilnic pe Facebook, cu Alex E. Pandrea si pe A la Thermomix ori va pot fi indrumator de vise culinare intr-unul din workshopurile tinute la cerere, pe diverse teme. De la paine la molecular, de la amator la avansat.

Va las sanatosi, cu alese ganduri!