Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale

27 septembrie 2021

Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale este o metoda de investigatie si de diagnostic a hipertensiunii arteriale practicata in clinica noastra.

Putem masura tensiunea arteriala centrala si, mai ales, putem monitoriza tensiunea arteriala pe 24 de ore utilizand dispozitive dedicate.

Cum se face monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale ?

Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale se realizeaza cu un aparat portabil care se ataseaza pacientului pe o durata de 24 de ore. Pacientul este sfatuit sa aiba o activitate normala, fara a efectua eforturi fizice exagerate. In plus in momentul umflarii mansetei va trebui sa se opreasca din activitate si sa intinda mana, sa o tina nemiscata la nivelul inimii. 

Este necesara completarea unui jurnal de catre pacient, care sa indice momente din zi cu evenimente principale. Acestea sunt cele care pot modifica tensiunea arteriala alaturi de specificarea orelor la care s-a luat masa, s-a administat medicatia si orele de culcare si trezire. 

Monitorizarea ambulatorie automata a tensiunii arteriale a devenit o metoda foarte utila in evaluarea pacientului hipertensiv. 

Primul pas : Ma programez online sau sun la 0268 445 544

    Solicită o programare

    Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 445 544