Holter ECG : Indicații, Monitorizare, Rezultate

11 februarie 2022

Holter-ul ECG este o investigație care evidențiază ritmul cardiac pe o anumită perioada de timp, de obicei 24-48 de ore și ajută la decelarea diferitelor tulburări de ritm.

Ce informații ne oferă Holter-ul ECG ?

Holter-ul ECG este o investigație care evidențiază ritmul cardiac pe o anumită perioada de timp, de obicei 24-48 de ore și ajută la decelarea diferitelor tulburări de ritm. Putem detecta că inima nu bate bine, că inima bate prea repede (tahiaritmie) sau prea încet (bradiaritmie).

Acesta ne oferă o multitudine de informații în legătură cu ischemia miocardică,, bradiaritmiile sau tahiaritmiile (cum ar fi fibrilația atrială sau tahicardiile ventriculare), informații care ne ajută în stabilirea tratamentului adecvat, fie el medicamentos, interventional sau chirurgical.

Când este indicată monitorizarea Holter ECG ?

Investigația se indică în cazul în care pacienții prezintă simptome sugestive de aritmii cardiace.

  • sincopă
  • pierderea stării de conștiință
  • palpitații

Cum funcționează această monitorizare ?

Montarea holterului se realizează simplu, fără durere și presupune plasarea unor electrozi pe piele. Aceștia sunt conectați la un aparat de dimensiunile unui telefon mobil care de obicei se agață după gât. Pacientul pleacă acasă cu aparatul montat iar acesta va monitoriza electrocardiograma pe perioada pe care este montat. În momentul în care pacientul revine în clinica noastră se vor îndepărta electrozii, iar aparatul se va atașa unui calculator, unde va putea fi vizionat traseul ECG înregistrat pe toată perioada.

Primul pas : Sun la 0268 445 544 sau mă programez online

    Solicită o programare

    Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 445 544