Despre îngrijirea unui pacient de 75 ani diagnosticat cu fibrilație atrială

15 martie 2021

”Am 75 de ani și în decursul vieții am fost foarte sănătos. Fiind de profesie militar, am dus o viață ordonată, lucru care cred că a contribuit la menținerea unei stări bune de sănătate (nu am fost niciodată bolnav, nu am luat niciodată vreun tratament). Însă în luna septembrie am observat că tensiunea mea era peste limitele normale, oscilantă, iar ceea ce m-a îngrijorat foarte tare a fost apariția palpitațiilor, a senzației de înțepătură și căldură în zona inimii, tulburări ale vederii și dezechilibru. 

La primul episod sever am mers la dispensar, iar medicul a sunat la numărul de urgență 112 pentru a fi transportat la spital, unde am primit o injecție și mi-am revenit pentru moment. Pentru că nu am găsit acolo dotările necesare pentru a fi tratat, am sunat la Clinicco unde am fost programat rapid la consultație. Am efectuat o coronarografie, dar cu ocazia internării, am avut din nou un episod de palpitații și, după ce acesta a fost oprit, mi s-a recomandat  o procedură de ablație, ceea ce am și făcut, la câteva luni după ce am primit recomandarea. 

Am fost bucuros să observ că există dotări de excepție, o echipă formidabilă, armonie, coeziune și mai ales profesionalism, fapt care mi-a adus un plus de liniște și încrederea că totul se va desfășura fără complicații și că mă voi vindeca. Așa a și fost. Operația a decurs foarte bine și nu m-a durut absolut deloc. Acum, la doar o zi după intervenție, mă simt extraordinar de bine, toate simptomele au dispărut. Le recomand tuturor celor care sunt în aceeași situație ca a mea, să vină cu încredere la acest spital. Mulțumesc echipei și țin să mulțumesc în mod special doamnei doctor Diana Țînț pentru profesionalismul, grija și căldura cu care m-a tratat.” – pacient D.P.

”Am tratat intervențional un pacient care a avut episoade recurente de fibrilație atrială cu frecvență ventriculară înaltă datorată prezenței unei căi accesorii cu conducere rapidă anterogradă. Această asociere (fibrilație atrială și cale accesorie cu conducere rapidă anterogradă) poate reprezenta un pericol major pentru viața pacientului, deoarece calea accesorie permite transmiterea impulsurilor cardiace rapide din atrii la ventriculi,  cu posibilitatea apariției unor tulburări de ritm ventriculare care pot pune în pericol viața pacientului. Intervenția a constat în ablația (distrugerea) căii accesorii respective. 

Pacientul nostru avea o cale accesorie paraseptală stângă care a fost localizată și eliminată prin ablație cu radiofrecvență. Abordul vascular a fost transaortic, prin puncție la nivelul arterei femurale, iar pătrunderea în interiorul cavităților cardiace stângi s-a realizat prin traversarea valvei aortice, dinspre aortă către ventricul. Procedura s-a efectuat cu anestezie locală, realizându-se cu succes localizarea și ablația căii accesorii, iar a doua zi pacientul a fost externat.” – Prof. Univ. Dr. Habil. Diana Țînț, medic primar cardiolog și medicină internă, cu competență în electrofiziologie intervențională, doctor în științe medicale.

Echipa medicală

  • Prof. Univ. Dr. Habil. Diana Țînț
  • As. med. Ambrus Albert Ștefan
  • As. med. Dimitriu George Sebastian

    Solicită o programare

    Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 445 544