Pastila de sanatate. Aspirina in doze mici va poate salva viata

2 martie 2017

Aspirina in doze mici poate salva viata. Asta spun specialistii, care afirma ca medicamentul este folosit de secole in medicina, fiind cel mai utilizat in preventia bolilor cardiovasculare, eficienta fiind dovedita in numeroase studii clinice. Desi efectele terapeutice sunt evidente, ca orice substanta medicamentoasa are si efecte secundare, dar intr-un procent relativ redus.

„Aspirina face parte din clasa medicamentelor denumite antiagregante plachetare, este esentiala in tratamentul aterotrombozei si este obligatorie in schema terapeutica a pacientilor cu angina pectorala, infarct miocardic, accident vascular cerebral, bolile arteriale periferice si pacientilor care sunt purtatori de proteze vasculare, in special stenturi.” – Dr. Costica Baba, medic specialist cardiolog, Clinicco Brasov.

Medicii cardiologi spun ca aspirina este cel mai folosit medicament pentru a preveni bolile cardiovasculare.

„In ultimii ani, ultimele studii clinice au dovedit ca aspirina in doze mici, alaturi de renuntarea la fumat si scaderea ponderala contribuie substantial la reducerea mortalitatii si morbiditatii. Efectele benefice fiind certe, aspirina in doze mici are si efecte secundare. Unul dintre principalele evenimente secundare care pot aparea sunt sangerarile la nivel gastro-intestinal. Desigur, raportul risc-beneficiu este net favorabil beneficiului dar fiind substanta medicamentoasa poate fi folosita doar la recomandarea medicului” – Dr. Costica Baba, medic specialist cardiolog, Clinicco Brasov.

Dr Costica Baba despre aspirina

2 comentarii
  1. Cartuta Ionescu Ioana Maria spune:

    Ce se face în cazul stenozei mitrale? Va mulțumesc,

  2. Cartuta Ionescu Ioana Maria spune:

    Ce se face în cazul stenozei mitrale? Tratament sau operație pe cord deschis? Va mulțumesc,