Marina Voica, renumita și îndrăgita cântăreață de muzică ușoară, a fost externată de curând de la Clinicco Brașov

21 mai 2021

Marina Voica, renumita și îndrăgita cântăreață de muzică ușoară, a fost externată de curând de la Spitalul de cardiologie Clinicco din Brașov. Marina Voica avea două dintre valvele inimii cu leziuni severe, însă operația pe cord deschis, singura soluție medicală care i-ar fi putut salva viața, a fost evitată de toate instituțiile de specialitate.

Intervenția deosebit de riscantă a fost salvatoare, reușindu-se efectuarea ei în mare parte pe cord bătând, ceea ce a permis o recuperare rapidă. Marina Voica se bucură de sănătatea recăpătată, este plină de optimism și dorința de viață și de frumos prin muzică.

Despre experiența trăită la Clinicco, Marina Voica a declarat:

“Este greu să vorbești despre o mare minune care s-a întâmplat aici: o operație pe inimă foarte grea la o femeie de 84 de ani. Nu mă condamnați că vreau sa trăiesc!
Echipa spitalului împreună cu doctorul Zoltan Galajda au făcut o operă de artă pe inima mea. N-am cuvinte, adevărată artă.
Ce am simțit în acest spital, nu am putut să-mi imaginez. Așa echipă! S-au purtat excepțional, cu profesionalism și răbdare. Eu am încercat să nu creez dificultăți. A fost greu. Nu sunt încă restabilită complet. O sa încep încet, încet.
Nu vreau altă clinică vreodată după așa clinică formidabilă. Sunt prieteni care mă iubesc, sunt condiții extraordinare. Mulțumesc din tot sufletul acestor oameni, acestui spital. Te pot salva. Sper să mă refac cât mai repede.
Mulțumesc echipei care a făcut din inima mea una aproape nouă. O operație extraordinară.
Din toată inima, mulțumesc!”

“A fost operată pe cord deschis, operația fiind necesară pentru a-i salva viața. Intervenția a fost efectuată de echipa de cardiologie și chirurgie cardiovasculară compusă din Dr. Mihai Ursu, Dr. Narcis Filipescu, Dr. Cristian Stănescu, Dr. Dorin Arhire, Dr. Emanuela Ciobanu, Dr. Dana Lazăr coordonată prin invitație de Profesorul Dr Zoltan Galajda de la Spitalul Militar Central “Carol Davila” din București” – Dr. Radu Pavel, Managerul Spitalului Clinicco din Brașov.

Spitalul Clinicco din Brașov, întregul personal al spitalului îi urează doamnei Marina Voica multă sănătate!