Vis-a-vis de Clinicco, pot spune că m-am simțit în siguranță de când am intrat aici până am ieșit

18 iulie 2018

După investigațiile necesare am luat decizia să vin la Clinicco

Numele meu este Valentin Mihai Horvath, am 48 de ani, de profesie sunt economist.

În urmă cu o lună și circa 10 zile am descoperit că sufăr de o boală destul de gravă, o malformație, respectiv un prolaps de valvă mitrală cu regurgitare severă, o valvă de la inimă era defectă.

După investigațiile necesare am luat decizia să vin la Clinicco, știam de această clinică.

Am înțeles că operația este inevitabilă și trebuie făcută în cel mai scurt timp

M-am prezentat aici, cazul a ajuns la domnul doctor Narcis Filipescu. Am fost la o discuție tehnică cu dânsul. Am înțeles că operația este inevitabilă și trebuie făcută în cel mai scurt timp. Am luat decizia.

M-am prezentat pe data de 22 februarie în clinică. În 4 zile am fost în pregătire pentru operație. Pe 26 februarie am fost operat de către echipa dânsului.

Operația a fost un succes deoarece foarte important a fost faptul că m-am prezentat la timp și că am luat decizia să fac imediat această intervenție. La o lună și circa 5 zile, 10 zile, cât au trecut de la operație sunt reintegrat 100%, în tot ce înseamnă viață normală, profesională.

Nu am absolut nicio durere. Nu am absolut niciun disconfort.

Vis-a-vis de Clinicco, pot spune că m-am simțit în siguranță de când am intrat aici până am ieșit

Vis-a-vis de Clinicco, pot spune că m-am simțit în siguranță de când am intrat aici până am ieșit. Echipa este super-profesionistă, oamenii sunt ca să spun așa, sunt pe subiect, știu ce fac, știu ce spun. Exact ceea ce a fost la discuția tehnică, aia s-a întâmplat.

Mi s-au dat asigurări că nu se va întâmpla nimic, va decurge așa, așa, așa, așa a decurs.

Dr. Narcis Filipescu despre procedura de plastie de valvă mitrală:

Insuficienţa mitrală – majoritatea pacienților simt o lipsă de aer, alţii sunt complet asimptomatici

Avem un caz tipic de insuficiență mitrală debutat în decada 40-50 de ani prin dispnee. Pacientul a simțit o lipsă de aer. De obicei, majoritatea pacienților asta simt sau o altă parte dintre ei sunt complet asimptomatici. Boala asta este descoperită cu ocazia altor analize medicale.

Dânsul, din cauza acestei dispnee, s-a adresat și serviciului de urgență. Acolo i s-a descoperit că are o valvă la inimă care nu închide bine, că avea o insuficiență mitrală severă. I s-a recomandat de către cardiolog o intervenție chirurgicală.

Această valvă poate să strice inima și plămânul

Ne-am întâlnit, i-am explicat ce presupune această intervenție, ce presupune această boală care sunt efectele dacă te operezi, care sunt efectele dacă nu te operezi. Soluția cea mai bună este ca pacientul să facă operația cât mai la timp tocmai pentru a nu se strica inima pentru că această valvă poate să strice inima și plămânul.

Operația a decurs fără probleme.

programare-chirurgie-cardiovasculara-dr-narcis-filipescu-clinicco-brasov

Ceea ce încercăm de fiecare dată la tipul acesta de patologie este să reparăm această valvă pentru că în felul ăsta îi oferim pacientului o șansă la o viață absolut normală, mai ales că dânsul era și un om foarte activ. Face sport, alergări, alearga zeci de kilometri, iar în următorii 20-30 de ani nu va avea nicio problemă cu stilul dânsului de viață.

Omul se poate întoarce imediat, chiar la o săptămână, două după operație se poate întoarce la muncă,
poate să înceapă sportul să zicem la o lună de la intervenția chirurgicală și va avea o viață absolut normală.

Viața activă se reia la o lună și câteva zile după operația de plastie mitrala

Am avut o viață sportivă destul de activă prin alergări, prin curse cu bicicleta prin pădure.

Această viață activă se reia la o lună și câteva zile după operație mai exact de săptămâna viitoare voi începe alergările ușoare pe zona de agrement lac Noua.

  Află costurile acestei proceduri

  Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 401 203

  4 comentarii
  1. Amalinei Aurel spune:

   Pretul operatiei pentru valva mitrala

   • Claudia Pasca spune:

    Bună ziua,

    Pentru detalii despre acest tip de intervenție vă rugăm să luați legătura cu departamentul internări. Numărul de telefon este 0733 008 195.

    Multă sănătate,
    Echipa Clinicco

  2. Andries Veronica spune:

   Tensiune mare..urgență…internare…risc accident vascular.. După tratament urgență,Un ochi în care văd nori negri…Mă simt mai rău ca înainte de tratament..Menționez că la electrocardigrama forțată a esit negativ..Deci nu sunt vene înfundate..Mulțumesc dacă îmi răspundeți .