Externarea din Clinicile ICCO Cardiologie

Dupa efectuarea interventiei chirurgicale, in functie de evolutia starii dvs. de sanatate, medicul de salon va va anunta cu o zi inainte, referitor la externarea dvs., pentru a avea timp sa luati legatura cu membrii familiei. Externarea pacientilor are loc incepand cu ora 10:30; puteti parasi spitalul singur sau insotit de un apartinator.

Cu putin timp inainte de externare, o infirmiera a spitalului va va aduce in salon hainele dvs. si va va insoti in receptie, unde va pot astepta membrii familiei.

La externare, veti primi o scrisoare medicala cuprinzand detalii referitoare la diagnosticul dvs., procedurile medicale care vi s-au efectuat, evaluarea medicala, durata de spitalizare, schema de tratament si recuperare recomandate. Aceste informatii sunt destinate atat dvs., cat si medicului specialist sau medicului de familie pentru continuarea tratamentului.

De asemenea, in ziua externarii trebuie sa efectuati plata serviciilor de spitalizare de care ati beneficiat. Puteti face acest lucru dumneavoastra sau un membru al familiei, pe baza facturii pe care o veti primi de la departamentul de contabilitate al spitalului.

Modalitati de plata

Plata facturii pentru spitalizarea la Clinicco poate fi facuta astfel:

 • Prin CARD ELECTRONIC (VISA sau MAESTRO). ATENTIE! In acest caz, trebuie cunoscuta limita de plata impusa de catre banca emitenta a cardului dvs.
 • Prin DEPUNERE DE NUMERAR in contul Clinicco (in cazul in care nu aveti deschis un cont bancar)
 • Prin VIRAMENT BANCAR din contul dvs. in contul Clinicco
 • In NUMERAR, la casieria, respectiv receptia spitalului, in limita plafonului reglementat prin OG 70/ 2015
Clinicco Brasov - detalii cont bancar

BANCA: OTP BANK sucursala Nicolae Balcescu BRASOV

CONT: RO90 OTPV 2110 0032 1726 RO01

CUI: 22555509

Inregistrare Fiscala: J08/2762/2007

Documente externare

Documentele pe care le veti primi in ziua externarii sunt urmatoarele:

 • bilet de externare/scrisoare medicala - care cuprinde durata de spitalizare, informatii referitoare la diagnostic, interventia efectuata, recomandari, tratamente
 • reteta cu medicatia recomandata, in cazul in care medicatia pacientului se modifica dupa internare
 • certificat de concediu medical - acesta cuprinde perioada internarii si o perioada maxima de 21 zile, cu posibilitate de prelungire la recomandarea medicului specialist (exceptie se face in cazul pacientilor a caror internare se intinde pe doua sau mai multe luni, eliberarea certificatului medical facandu-se in ultima zi a fiecarei luni, pentru a fi transmis catre angajator).

Contravaloarea facturii (aferenta spitalizarii si a interventiei chirurgicale) se va achita in ziua externarii. Ca si variante de plata pacientii pot opta pentru una dintre urmatoarele enumerate mai jos:

 • plata cu cardul bancar - VISA sau MAESTRO (in acest caz trebuie sa cunoasteti limita impusa de banca)
 • prin depunere de numerar in contul Clinicco Cardiologie, deschis la OTP Bank (in cazul in care nu aveti deschis un cont bancar)
 • prin ordin de plata (in aceasta situatie trebuie sa solicitati emiterea facturii in ziua anterioara externarii si sa ne transmiteti ordinul de plata vizat de banca emitenta)
 • In numerar in limita plafonului reglementat prin OG 70/2015