Externarea din Clinicile ICCO Cardiologie

După efectuarea intervenției chirurgicale, în funcție de evoluția stării dvs. de sănătate, medicul de salon vă va anunța cu o zi înainte, referitor la externarea dvs., pentru a avea timp să luați legătura cu membrii familiei. Externarea pacienților are loc începând cu ora 10:30; puteți părăsi spitalul singur sau insoțit de un aparținător. Cu puțin timp înainte de externare, o infirmieră a spitalului vă va aduce în salon hainele dvs. și vă va însoți în recepție, unde vă pot aștepta membrii familiei. La externare, veți primi o scrisoare medicală cuprinzând detalii referitoare la diagnosticul dvs., procedurile medicale care vi s-au efectuat, evaluarea medicală, durata de spitalizare, schema de tratament și recuperare recomandate. Aceste informații sunt destinate atât dvs., cât și medicului specialist sau medicului de familie pentru continuarea tratamentului. De asemenea, în ziua externării trebuie să efectuați plata serviciilor de spitalizare de care ați beneficiat. Puteți face acest lucru dumneavoastră sau un membru al familiei, pe baza facturii pe care o veți primi de la departamentul de contabilitate al spitalului.
Modalități de plată
Plata facturii pentru spitalizarea la Clinicco poate fi făcută astfel:
 • Prin CARD ELECTRONIC (VISA sau MAESTRO). ATENȚIE! În acest caz, trebuie cunoscută limita de plată impusă de către banca emitentă a cardului dvs..
 • Prin DEPUNERE DE NUMERAR în contul Clinicco (în cazul în care nu aveți deschis un cont bancar).
 • Prin VIRAMENT BANCAR din contul dvs. în contul Clinicco.
 • În NUMERAR, la casieria, respectiv recepția spitalului, în limita plafonului reglementat prin OG 70/ 2015.
Clinicco Brasov - detalii cont bancar
BANCA: OTP BANK sucursala Nicolae Bălcescu BRASOV CONT: RO90 OTPV 2110 0032 1726 RO01 CUI: 22555509 Înregistrare Fiscală: J08/2762/2007
Documente externare
Documentele pe care le veți primi în ziua externării sunt urmatoarele:
 • bilet de externare/scrisoare medicală - care cuprinde durata de spitalizare, informații referitoare la diagnostic, intervenția efectuată, recomandări, tratamente.
 • rețeta cu medicația recomandată, în cazul în care medicația pacientului se modifică dupa internare.
 • certificat de concediu medical - acesta cuprinde perioada internării și o perioadă maximă de 21 zile, cu posibilitate de prelungire la recomandarea medicului specialist (excepție se face în cazul pacienților a caror internare se intinde pe două sau mai multe luni, eliberarea certificatului medical făcându-se în ultima zi a fiecărei luni, pentru a fi transmis către angajator).
Contravaloarea facturii (aferentă spitalizării și a intervenției chirurgicale) se va achita în ziua externării. Ca și variante de plată pacienții pot opta pentru una dintre urmatoarele enumerate mai jos
 • plata cu cardul bancar - VISA sau MAESTRO (în acest caz trebuie să cunoașteți limita impusă de bancă).
 • prin depunere de numerar în contul Clinicco Cardiologie, deschis la OTP Bank (în cazul în care nu aveți deschis un cont bancar).
 • prin ordin de plata (în această situație trebuie să solicitați emiterea facturii în ziua anterioară externării și să ne transmiteți ordinul de plată vizat de banca emitentă).
 • În numerar în limita plafonului reglementat prin OG 70/2015.