Reguli de comportament în spital

Reguli de comportament pentru pacienți

Din momentul internării medicii și asistentele medicale preiau răspunderea stării de sănătate a pacientului astfel, acesta nu se poate îndepărta de secția medicală în care este internat fără ca înainte să fi anunțat asistentele medicale. De asemenea, nu are voie să părăsească incinta spitalului pe durata internării și este important să respecte repausul și liniștea celorlalți pacienți.

Ora de vizitare

Pacienții internați la Spitalul Clinicco nu pot fi vizitați. Vizitele în secția Anestezie și Terapie Intensivă sunt interzise. Pacienților li se asigură toate condițiile de cazare și îngrijirile necesare, pentru refacerea cât mai rapidă. Personalul medical și de îngrijire supraveghează și este la dispoziția pacienților 24 de ore din 24. Contactul cu familia este menținut prin intermediul telefonului sau al personalului medical.

Contact telefonic

Puteți lua legatura cu familia sau aparținătorii prin intermediul propriului telefon mobil sau puteți solicita personalului să vă pună în legatură cu aceștia, prin intermediul telefoanelor spitalului. Familia și prietenii pot contacta pacientul internat sau pot obține informații despre starea medicală a acestuia sunând la numerele: 0268 445555 (cardiologie) 0268 445587 (ortopedie)  

Alimentația

Hrana pentru pacienții noştri este asigurată în regim de catering și preparată în condiții de maximă igienă. Aceasta este transportata în cutii speciale termoizolante și vă va fi servită la pat de către personalul nostru. La internare NU aveţi voie cu produse alimentare (inclusiv fructe). De asemenea, nu este necesar să vă aduceţi tacâmuri sau farfurii. Toate meniurile sunt alcătuite de un medic specialist nutriționist, în concordanță cu afecțiunile cronice de care este posibil să suferiți (de exemplu: diabet).

Alcool și droguri

Deținerea și consumul de alcool și droguri în cadrul spitalului este complet interzisă.

Fumatul

Spitalul Clinicco Brașov este o unitate în care fumatul este interzis. Fumatul este permis doar în locuri special amenajate în afara unității. Persoanele care au nevoie de sprijin în vederea renunțării la fumat pot contacta un reprezentant al campaniei Stop Fumat sau pot beneficia de consiliere psihologica în cadrul spitalului nostru. Vă rugăm cereţi detalii personalului nostru medical referitor la acest subiect.

Păstrarea lucrurilor de valoare

Pe perioada internării Dvs., vă sfătuim să lăsați obiectele de valoare în seiful pus la dispoziție de către spitalul nostru. Acestea vor fi preluate pe bază de proces verbal. În caz contrar nu ne asumăm  responsabilitatea pentru pierderea obiectelor sau altor valori (bani, bijuterii, card-uri, etc).