Încă o inimă salvată în această perioadă la Spitalul de cardiologie CLINICCO

23 februarie 2021

”Fiind ofițer maritim, o dată pe an sunt supus unui control medical. Acum doi ani, la ultimul control periodic au găsit modificări semnificative în urma controlului EKG – am fost diagnosticat cu fibrilație atrială. Domnul doctor m-a întrebat dacă sunt agitat sau supărat.

I-am spus că eram liniștit, atât în acel moment, cât și în mod normal.

Nu aveam simptome severe, în afară de senzația că mi s-au terminat bateriile. În sensul că dacă urcam două etaje simțeam că îmi pierdeam suflul, că nu aveam vlagă. Am considerat că este o chestiune normală care ține de vârstă (am 61 de ani) și m-am obișnuit să trăiesc așa. În funcție de ce voiam să fac, îmi dozam efortul în așa manieră încât să ”nu mi se termine bateriile” înainte de a finaliza ce mi-am propus.

Medicul cardiolog mi-a recomandat să efectuez procedura de ablație. Am plecat pentru patru luni pe vas, iar între timp a intervenit problema aceasta mondială cu privire la Covid, motiv pentru care am rămas mai multe luni departe de țară.

După ce m-am întors în România, am apelat la un spital privat din București, unde mi-au spus că este prea târziu pentru efectuarea acestei intervenții, că șansele de reușită sunt mici, recomandarea medicilor fiind tratamentul medicamentos pentru tot restul vieții mele.

Medicul meu cardiolog de la Constanța nu a fost de acord cu această soluție, menținându-și indicația inițială de tratament, insistând asupra șansei de a avea o viață normală.

Așa am ajuns la dumneavoastră, la spitalul Spitalul de cardiologie CLINICCO, unde acest medic extraordinar, profesionist și cu suflet mare, doamna doctor Diana Țînț a fost de acord să efectueze această procedură. Totul a decurs foarte bine, fără dureri. La doar două zile după intervenție pot pleca acasă, iar peste două săptămâni plănuiesc să mă întorc la lucru.” – P.D. – pacient

”Am tratat un pacient cu fibrilație atrială persistentă, cu debut de peste 18 luni, pentru care nu s-a efectuat nicio tentativă de conversie și care asocia o afectare a performanței sistolice a ventriculului stâng. Am efectuat izolarea venelor pulmonare în cadrul unei proceduri de ablație complexă efectuată cu sistem de cartografiere tridimensională Ensite Precision. Procedura a decurs fără complicații, cu obținerea ritmului sinusal la finele ei.

Pacientul a revenit la control după o lună, fiind în ritm sinusal (fără fibrilație), iar funcția ventriculului stâng a revenit la normal. Cu “bateriile încărcate” și-a reluat activitatea maritimă, iar la începutul lui ianuarie am primit salutări din cealaltă emisferă, cu confirmarea unei activități cardiace în parametri normali și a unei condiții fizice optime.” – Prof. Univ. Dr. Habil. Diana Țînț, medic primar cardiolog și medicină internă, cu competență în electrofiziologie intervențională, doctor în științe medicale.

Echipa medicală

Prof. Univ. Dr. Habil. Diana Țînț

Dr. Cristian Stănescu, medic primar ATI

As. med. Ambrus Albert Ștefan

As. med. Dimitriu George Sebastian

    Solicită o programare

    Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 445 544