In urma unei ecografii de rutina, am aflat ca am o tumora care imi ocupa aproape in intregime atriul stang

4 aprilie 2016

Mi-am amintit ca exista si la Brasov o clinica specializata pe cardiologie si chirurgie cardiovasculara

tumora

S.I, 57 ani, Targoviste, medic

Am fost diagnosticata cu accident ischemic tranzitoriu. Primele investigatii pe care le-am facut au fost pe linie de neurologie apoi am fost indrumata, pentru investigatii suplimentare, catre cardiologie.

Pentru ca aveam recomandare pentru o ecografie transesofagiana am inceput sa caut in Bucuresti o clinica care sa ma ajute cu astfel de investigatie.

Dupa mai multe cautari la Bucuresti, mi-am amintit ca exista si la Brasov o clinica specializata pe cardiologie si chirurgie cardiovasculara. Am sunat si am facut o programare la Spitalul de Cardiologie Clinicco Brasov.

In urma unei ecografii de rutina, am aflat ca am o tumora care imi ocupa aproape in intregime atriul stang, cel mai probabil un mixom atrial

La spital, inainte de a face ecografia transesofagiana, medicul cardiolog Cristina Pitis mi-a spus ca ar dori sa facem si o ecografie cardiaca. Astfel ca in urma unei ecografii de rutina, am aflat ca am o tumora care imi ocupa aproape in intregime atriul stang, cel mai probabil un mixom atrial. A urmat apoi vestea ca interventia se impune de urgenta, datorita riscului embolic mare al mixomului atrial.

In tot acest timp am tinut legatura cu fiul meu care este medic neurolog si cu nora mea, medic cardiolog, ambii la o clinica din Germania. Dupa discutia cu  sotul si cei trei copii ai mei, fiul meu, medic, mi-a spus ca ar fi bine sa merg in Germania pentru operatie.

La Clinicco (…) am simtit ca pot sa am incredere in experienta si expertiza echipei medicale, si ca operatia o pot face si acasa, in tara, in deplina siguranta.

Am inceput  sa ma gandesc care sunt pasii urmatori, am stat in cumpana. A fost momentul cand trebuia sa aleg daca raman la Brasov sau merg in Germania pentru operatie. Am pendulat asa intre Germania si Brasov. Decizia am luat-o…  alegand sa fiu operata la Brasov de echipa de medici de la Clinicco pentru ca am simtit ca pot sa am incredere in experienta si expertiza echipei medicale, si ca operatia o pot face si acasa, in tara, in deplina siguranta.

Am fost operata de urgenta de dr. Narcis Filipescu, medic chirurg cardiovascular la Spitalul de Cardiologie Clinicco, alaturi de echipa sa. Tumora descoperita in urma procedurii chirurgicale avea marimea unui ou de gaina.

Dimensiunile erau de aproximativ  3/6 cm. O astfel de tumora creste in ani buni, mi-au spus medicii cardiologi de la Clinicco.  Chiar si asa pana la accidentul ischemic tranzitoriu nu am prezentat niciun fel de simptomatologie.

Mi s-a mai spus ca deseori, aceste tumori pot fi descoperite la o simpla ecocardiografie de rutina, insa, nedescoperite pot da complicatii grave.

De aceea, atat in calitate de pacient cat si de medic recomand pacientilor sa-si faca un control cardiologic din timp, mai ales cei care prezinta factori de risc cardiovascular (boli cardiovasculare in familie, fumatori, obezi, dislipidemici, hipertensivi, consumatori de alcool sau cu boli asociate).

Am privit cu ochi critic de medic activitatea de acolo. Si da, totul a fost impecabil.

Acum sunt bine. Pot spune ca am fost impresionata intr-un mod pozitiv de sectia de ATI, chiar daca la inceput am privit cu ochi critic de medic activitatea de acolo. Si da, totul a fost impecabil.

Nu am cuvinte sa spun cat de minunat si cu cat profesionalism s-a purtat cu mine personalul clinicii. Nu cred ca este vreo diferenta intre clinica din Brasov si cea din Germania. Acolo poate se pune mai mult accent pe partea de preventie si recuperare medicala postoperatorie.

Am fost externata dupa cinci zile de la operatie si ma simt foarte bine. Acum sunt in perioada de recuperare.In mai putin de doua-trei  saptamani voi reveni la munca din cabinetul medical, la pacientii mei si la viata obisnuita.

Voi reveni la control luna viitoare si astept cu bucurie sa-i revad pe oamenii care au fost langa mine pe tot parcursul sederii mele la spital, echipa de medici, asistente medicala, echipa de la terapie intesiva si restul de personal,carora le multumesc.

1 comentariu
  1. Carmen Deaca spune:

    Cat de mult inseamna preventia.Avem orice informatie la indemana si atatea centre medicale cu medici foarte buni si totusi nu ajungem atat de des pe cat ar trebui in cabinetele lor