Implantul protezei de revizie

Implantul protezei de revizie / Inlocuirea unei proteze cu alta proteza (proteza sold/proteza genunchi)

Orice proteza are un timp de viata limitat, fapt ce depinde de mai multi factori: complicatii intraoperatorii, greutatea pacientului, suprasolicitarea prin activitate fizica. Din acest motiv, uzura protezelor este mult mai rapida la persoanele tinere, active fizic.

Protezele sunt alcatuite din materiale care se uzeaza lent, dar continuu. Interventia de inlocuire a unei proteze poarta numele de „revizie”. Interventia chirurgicala de revizie este una mai dificila, deoarece proteza este inconjurata de leziuni osoase din jurul protezei.

Prin echipa operatorie experimentata, instrumentarul si protezele speciale pe care le utilizam, asiguram servicii medicale de inalta calitate in aceasta privinta.

Pregatirea interventiei

Inainte de interventia chirurgicala, este necesara examinarea completa a starii dvs. de sanatate. Va trebui sa efectuati diferite teste, cum ar fi: consult cardiologic, radiografii, analize de laborator. Lista completa a documentelor si analizelor medicale necesare la internare o gasiti aici.

Este bine sa-i spuneti mediculului ortoped ce medicamente luati in mod obisnuit. De asemenea, inainte de operatie este utila o evaluare stomatologica si o evaluare urologica, pentru a exclude prezenta unor infectii in organism.

Anestezia

Tipul de anestezie este decis de la caz la caz de medicul anestezist dupa evaluarea clinica si paraclinica a pacientului. Daca nu exista contraindicatii majore (indeosebi patologia cardiovasculara) se utilizeaza de rutina analgezia epidurala combinata cu anestezie generala.

Analgezia epidurala este continuata 2-3 zile postoperator pentru a combate durerea si pentru a permite mobilizarea precoce a pacientului. Avantajele acestui procedeu sunt:

 • lipsa durerii (fiind controlata 24 din 24 de ore);
 • mentinerea constanta a valorilor tensiunii arteriale;
 • reducerea la minim a sangerarii;
 • vindecarea rapida a plagii fara hematoame perilezional;
 • reducerea la minim a administrarii de analgezice;
 • permite mobilizarea precoce, fara durere a membrului protezat (la 2 ore postoperator);
 • reducerea la minim a efectelor secundare anestezice (somnolenta, greata, varsaturi, distensie abdominala, pareza intestinala, glob vezical).

Interventia chirurgicala

Interventia chirurgicala se face sub anestezie si dureaza de obicei in medie 40 min; in timpul acesteia, sunt indepartate portiuni din os, impreuna cu cartilajul deteriorat, apoi acestea sunt inlocuite cu componentele protetice, din metal, plastic sau material ceramic.

Medicul ortoped alege tipul de proteza adecvat pentru dvs. si va ofera toate detaliile necesare pentru a intelege procedura asupra careia veti fi supus.

Ingrijirea postoperatorie

Dupa operatie, veti ramane 1 zi in sectia de terapie intensiva, dupa care veti fi mutat inapoi in salonul dvs. Dupa efectuarea operatiei, intreaga echipa de medici, de la anestezist la medicul specialist si la asistentele medicale si infirmiere se vor ocupa de ingrijirea dvs. pentru a va asigura recuperarea cat mai rapida si sigura, in scopul reluarii unei activitati profesionale si personale active.

In aceasta perioada, sunteti asistat pentru nevoile personale (igiena, alimentare, etc) si medicale in totalitate de personalul clinicii, fara a avea nevoie de apartinatori.

Implanturi / Proteze de sold

Pentru articulatia soldului se folosesc implanturi/proteze de sold marca BIOTECHNI – Franta. Fondata in 1984, compania BIOTECHNI este prezenta in intreaga lume si are ca obiectiv principal sa raspunda prin produsele sale, exigentelor medicilor si asteptarilor pacientilor.

Utilizand resurse umane, tehnologice si financiare deosebite, BIOTECHNI detine o gama de implanturi ortopedice de top.
Proteza totala de revizie si reconstructie permite efectuarea de revizii a unor proteze implantate anterior, degradate, in conditiile in care exista defecte osoase majore sau pierderi de capital osos.

Este o proteza modulara adaptabila oricarei morfologii anatomice, ce se fixeaza distal cu suruburi de zavorare.

Implanturi / Proteze de genunchi

Proteza de revizie genunchi permite efectuarea de revizii a unor proteze implantate anterior, degradate, in conditiile in care exista defecte osoase majore sau pierderi de capital osos. Este o proteza modulara adaptabila oricarei morfologii anatomice.
Protezele de genunchi utilizate in clinica noastra sunt fabricate in Franta de compania C2F Implants.

Complicatii posibile

Artroplastia este o interventie chirurgicala importanta. In ciuda tuturor precautiilor, sunt posibile complicatii, cum ar fi:

 • pierderi de sange;
 • leziuni vasculare sau nervoase;
 • probleme legate de vindecarea plagii operatorii;
 • infectii;
 • fractura femurului;

Spitalizare

Durata spitalizarii este variabila de la un pacient la altul si de la un tip de proteza la altul; in general, este cuprinsa intre 7 si 10 zile.

Pe durata spitalizarii, vi se vor administra medicamente pentru combaterea durerii, prevenirea infectiilor si a complicatiilor vasculare. De asemenea, sub supraveghere medicala, va trebui sa efectuati diferite exercitii de recuperare a articulatiei protezate, pentru reluarea mersului si a altor activitati.

Kinetoterapia va poate ajuta sa va recuperati mobilitatea articulatiei protezate si forta musculara. Pacientii din CLINICCO beneficiaza de suportul unui kinetoterapeut pe perioada internarii. Dupa externare, programul complet de recuperare se poate desfasura in Centrul de recuperare medicala si sportiva CLINCCO.

  Află costurile acestei proceduri

  Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 445 584

  Descarca

  1 comentariu
  1. Petrescu Nicu Dan spune:

   Doresc o proteză pt. genunchiul drept…afectat în copilarie de un TBC osos…vindecat după 2 ani de tratament specific la sanatoriul specializat din Eforie Sud. În ultima vreme am dureri la deplasare ca urmare a gonartozei…așa cum a stabilit medicul ortoped.
   Mă interesează cât mă costă rezolvarea definitivă a acestei probleme și care este timpul necesar pentru intervenție și recuperare .
   Cu respect !
   Nicu Dan Petrescu
   Craiova