Imi face o deosebita placere sa scriu aceasta scrisoare catre Clinicco Ortopedie Brasov

10 mai 2016

Sherban Lupu, 63 ani, Profesor Emerit University of Illinois, SUA

„In data de 2 septembrie 2015 in urma unei cazaturi, mi-am fracturat bratul drept intr-un mod deosebit de grav. In data de 10 septembrie am fost operat la aceasta clinica de o echipa de chirurgi, condusa de Prof. Dr. Andor Balint.

Precizez ca eu, care sunt de meserie violonist concertist si profesor universitar, depind de abilitatea de a avea libertate de miscare la manuirea arcusului pentru a putea continua activitatea concertistica.

Fractura distala multipla era chiar in regiunea nervului radial, existand astfel riscul ca in urma operatiei sa nu mai pot sa-mi exercit meseria. In consecinta, era vital ca operatia deosebit de delicata si dificila, care a durat trei ore si jumatate si care a implicat interventie microscopica, sa fie incununata de succes.

Mi s-a explicat ca, desi prezenta riscuri, operatia va reusi si ca intr-un viitor nu prea indepartat, voi reveni la normal si voi putea canta din nou la vioara, lucru care de altfel, s-a si intamplat. Echipa de chirurgi a reusit sa repare osul (humerus) intr-un mod aproape miraculos, doctorul Balint dovedindu-se un adevarat magician in sala de operatie. Rabdarea cu are dumnealui mi-a explicat ulterior consecintele si prognoza la fiecare etapa postoperatorie, mi-a dat speranta.

Grija cu care am fost tratat pe perioada internarii mele la Clinicco Ortopedie, atat preoperator cat si postoperator, de doctori si asistenti, a fost exemplara. Tot personalul clinicii, de la doctori, asistenti, personalul medical si pana la personalul auxiliar, a avut o atitutide prietenoasa, pozitiva si profesionala si a facut totul ca sa ma simt confortabil.

Interiorul clinicii a fost de o curatenie impecabila, iar camera unde eram internat a fost dotata cu cele mai moderne facilitati. Desi aveam nevoi nutritive speciale, mi s-a asigurat o alimentatie excelenta pe durata sederii mele.

Cele 14 saptamani de fizioterapie care au urmat, au fost esentiale in recuperarea mea ca violonist. Sedintele au fost conduse de kinetoterapeutul Lorand Szabo. Este un terapeut exceptional si foarte inventiv, care m-a dirijat cu multa rabdare in mod graduat spre recuperarea totala. Fiind si un fin psiholog, atitudinea sa pozitiva mi-a dat curaj si speranta in momente foarte dificile pentru mine.

Doresc sa recomand aceasta clinica, nu numai pacientilor cu probleme ortopedice, dar mai ales muzicienilor instrumentisti care depind de mainile lor pentru a-si exercita meseria.

Ca unul care am locuit in SUA multi ani, consider ca aceasta clinica se compara favorabil cu oricare centru medical din lume.

Sunt cat se poate de recunoscator intregului „team” de la Clinicco si le multumesc pe aceasta cale pentru dedicatia si profesionalismul lor de cea mai inalta calitate. Au trecut opt luni de la operatie si sunt fericit sa adaug ca sunt recuperat in proportie de 90%, proces care se va continua si in perioada urmatoare si ca pot canta nestingherit la vioara, pregatind deja concerte si inregistrari pentru sezonul viitor.”