Atelierele CARDIO+ dedicate comunitatii medicale brasovene

Medicii de familie brasoveni, medicii specialisti, medicii rezidenti si studentii la Facultatea de Medicina pot participa si anul acesta la Atelierele de cardiologie CARDIO +, organizate de Spitalul de cardiologie CLINICCO Brasov.

Este al cincilea an consecutiv in care medicii brasoveni participa la acest program educational pe teme de cardiologie si al treilea an pentru comunitatea medicala din judetul Covasna.

Atelierul de cardiologie CARDIO+ este acreditat de Colegiul Medicilor cu puncte EMC si se desfasoara sub indrumarea Conf. Univ. Dr. Diana Țînț.

Dr. Elena Moldovean, medic medicina sportivaAtelierele cardio sunt foare bine organizate, structurate, vin mereu cu noutati. Cei care conferentiaza au o buna pregatire profesionala, am mereu ceva nou de invatat de la dinsii. Imi place combinatia cu alte specialitati. Organizatorii si medicii speakeri de la Spitalul de Cardiologie Clinicco sunt profesionisti. Le multumesc pentru ce am invatat de la ei.

Dr. Mihaela Bibu, medic de familieDe 5 ani particip cu placere la Atelierele Cardio. Au o tematica diversa. Sunt interesante toate discutiile pe care le antreneaza de fiecare data. Subiectele sunt alese pe criterii de frecventa cazurilor in practica. Au relevanta in activitatea mea din cabinet sau de pe teren.

Mihaela Gabor Naidin, director marketing, Spitalul de cardiologie CliniccoIn colaborare cu Colegiul Medicilor din Brasov si din Covasna si cu sprijinul companiei farmaceutice Pfizer desfasuram un program educational, cu o frecventa lunara pentru medicii de familie, specialisti, rezidenti, studenti la medicina prin care vrem sa aducem cardiologia mai aproape de comunitatea medicala. Un membru al echipei spitalului prezinta cate o tema de specialitate unui numar mare de medici de familie, 70-80, iar timp de cateva ore se poarta o discutie deschisa, interactiva si pe diverse teme din domeniul cardiologiei sau alte specialitati conexe. Programul educational la Brasov se afla acum la a cincea sesiune, iar pentru medicii din judetul Covasna suntem in cel de-al treilea an de Ateliere Cardio. Ne dorim ca aceste programe sa devina o traditie si sa participam activ la educatia medicala. Scopul intregului demers este sa fim cat mai aproape de comunitatea medicala din regiunea noastra. Vrem sa venim cu informatii utile, interesante si de actualitate astfel incat medicilor de familie sa le fie cat mai usor sa urmareasca starea de sanatate a pacientului din punct de vedere cardiovascular.

Iulian BERCIU, Director General Adjunct Pfizer Romania, Pfizer Romania S.R.LIn compania Pfizer aplicam cunostintele stiintifice si resursele noastre globale pentru imbunatatirea sanatatii si starii de bine a oamenilor, in fiecare etapa a vietii. Ne straduim sa stabilim standarde de calitate, siguranta si valoare pentru descoperirea, dezvoltarea si producerea produselor destinate ingrijirii sanatatii. In fiecare zi, echipele Pfizer lucreaza pentru a promova ingrijirea sanatatii si tratamentul preventiv si curativ al celor mai de temut afectiuni ale zilelor noastre. Fiind ghidati de aceste principii, sprijinim desfasurarea unor programe de educatie medicala, programe in cadrul carora medicii participanti au oportunitatea de a impartasi experiente clinice si sunt pusi la curent cu ultimele modalitati de investigare si tratament pentru bolile cardiovasculare. Intrucat medicii care au participat la aceste programe, au apreciat astfel de initiative si au considerat ca participarea activa la aceste sesiuni, a crescut calitatea actului medical am facilitat si in acest an cresterea interactiunii stiintifice interdisciplinare.

Spitalul de cardiologie Clinicco Brasov, activitate medicala de 7 ani, 24 ore din 24, 7 zile din 7, garda permanent, dedicat pacientilor care au nevoie de servicii medicale pe linie de cardiologie, electrofiziologie, dispozitive implantabile si chirurgie cardiovasculara continua sa ofere expertiza si experienta unei echipe medicale recunoscute, siguranta si stabilitate pentru pacientii cardiaci, tratament corespunzator si ingrijire adaptata nevoilor fiecarui pacient, supervizat medical si individualizat. La acestea se adauga proiecte sociale pentru comunitate, campanii de implicare sociala, activitate de educatie si programe educationale.

Clinicco este singurul spital privat clinica universitara de categoria II M. Grupele de studenti, sub indumarea doamnei doctor conferentiar univ. Diana Tint, care desfasoara activitate profesionala la Universitatea de Medicina din Brasov, vin sa-si faca practica de vara sau laboratoarele aici. Studentii participa la activitatea medicala curenta, au acces la sala de operatie, la raportul de garda, la saloane, adica au activitate intensa de invatamant.