Impreuna tinem inima sanatoasa!

Unul din doi brasoveni care au trecut prin screeningul gratuit de tensiune arteriala sunt hipertensivi si au nevoie de tratament! Spitalul de Cardiologie Clinicco Brasov a lansat campania “Impreuna tinem inima sanatoasa” prin care ofera screening de tensiune arteriala gratuit angajatilor din cadrul ELECTROPRECIZIA Sacele, judetul Brasov, dar si alte firme. Aproape 1.000 de brasoveni au fost testati pana acum, iar specialistii Clinicco au depistat faptul ca mai bine de 50% dintre ei sufera de hipertensiune arteriala si trebuie sa consulte un medic specialist.

Dintre bolnavii gasiti cu hipertensiune arteriala, aproape jumatate nu stiau ca au HTA, iar dintre cei care stiau ca au HTA, 60% nu faceau deloc tratament.

Hipertensiunea arteriala reprezinta cel mai raspandit factor de risc cardiovascular de pe glob. Se estimeaza ca in Romania sunt peste 5 milioane de hipertensivi. In prezent, bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate la nivel mondial, Romania ocupand locul 3 in lume, dupa Bulgaria si Ucraina, mai mult de 62% dintre decese survenind din cauza bolilor cardiovasculare.

Acestea sunt cateva din motivele care ne determina sa venim cu acest demers in sprijinul preventiei, protectiei si sanatatii inimii.

“Sunt primii pasi pe care vrem sa-i facem in directia implementarii unui program complex de preventie primara a bolilor cardiovasculare. Depistarea si tratamentul precoce al afectiunilor cardiace si vasculare este de fapt misiunea noastra primordiala in vederea mentinerii starii de sanatate a populatiei” a declarat seful sectiei dl. dr. Mihai Ursu, medic primar cardiologie interventionala, Spitalul de Cardiologie Clinicco Brasov.

Astfel, incepand cu 15 iunie si pana in 15 iulie, angajatii Electroprecizia isi pot masura gratuit tensiunea arteriala, pot sta de vorba cu specialisti care le ofera recomandari pentru un stil de viata sanatos, dar primesc si un voucher de 10% reducere pentru consultatii si investigatii de cardiologie in cadrul ambulatoriului de specialitate Clinicco Brasov.

“Este o initiativa foarte buna prin care dorim sa ne ajutam angajatii sa previna si sa depisteze la timp hipertensiunea arteriala”, a declarat Loredana Cirjan, PR Manager la Electroprecizia SA.

Acelasi program de preventie si depistare a hipertensiunii arteriale se desfasoara si la Metro Cash&Carry Brasov, in cadrul standului special amenajat, incepand din luna mai.

Spitalul CLINICCO este autorizat de Ministerul Sanatatii din Romania din luna februarie 2009 si are autorizatia Directiei de Sanatate Publica si evaluarea Casei de Asigurari de Sanatate a Judetului Brasov, avand incheiat contract cu CASJ atat pentru servicii de spitalizare, cat si pentru decontarea unor materiale sanitare prin Programele Nationale de Sanatate.

Localizat in centrul orasului Brasov, spitalul privat Clinicco este specializat in cardiologie interventionala, electrofiziologie si dispozitive implantabile, chirurgie cardiaca si chirurgie vasculara.

Avantaje: echipe exceptionale de medici, materiale implantabile de ultima generatie, tehnici chirurgicale si de anestezie moderne, reguli stricte de curatenie, conditii deosebite de spitalizare, standarde europene de spitalizare la preturi corecte.

Electroprecizia S.A. este cea mai mare societate privata din zona cu un impact social considerabil. Compania are peste 1.000 de angajati, iar 90% din productie este exportata, fiind si cel mai mare contribuabil la fondul local de taxe si impozite. Alaturi de traditie, calitate si respect pentru clienti, una dinte valorile companiei o reprezinta grija fata de comunitatea locala si fata de mediu.