COVER_sange_2018_v2 Ne bucuram sa va anuntam ca sub lozinca "Doneaza! Nu te teme sa salvezi!" am ajuns la a VI-a editie a campaniei de donare de sange. care s-a desfasurat in zilele de 25 si 26 aprilie, 2018, intre orele 8:00-13:00, la Centrul de Transfuzii Brasov. Noutatea acestei editii a constat in tombola cu premii pentru fiecare donator, alaturi de pachetul oferit de catre centru. Impreuna cu partenerii nostri, ne-am gandit sa rasplatim gestul donatorilor iar astfel le-am oferit:

Pachetul donatorului oferit de Centrul de Transfuzii Brasov a constat in:

Stiati ca...

- la fiecare 3 secunde, un pacient are nevoie de sânge? - doar 2% dintre romani sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentul ajunge pana la 6.8% din populație? -sangele donat de tine poate salva pana la 3 vieti omenesti? - 60% din populatie va avea nevoie la un moment dat de sange? - donarea de sange scade cu 30% riscul de paralizie si de accident vascular? - Romania se afla pe ultimul loc din Europa in ceea ce priveste numarul donatorilor de sange?

Ce trebuie sa stiti pentru a dona

In primul rand, trebuie sa fiti cetatean roman cu domiciliul in Romania sau cetatean al Uniunii Europene cu resedinta in Romania, aflat in deplina stare de sanatate si va puteti supune regulilor prelevarii de sange total si componente sanguine de origine umana. Alte criterii pentru donare se refera la varsta (sa fie cuprinsa intre 18-60 ani), la interventiile chirurgicale (sa nu le fi avut in ultimele 6 luni) la tratamente pentru diferite afectiuni. Pentru a afla toate conditiile de admisibilitate va invitam sa dati click aici.

Rezultatele actiunii

In prima zi au venit la Centrul de tranfuzie peste 190 de persoane care au dorit sa doneze, iar in cele doua zile ale campaniei au donat sange peste 300 de oameni si s-au strans aproximativ 150 de litri de sange. Practic am doborat propriul record, iar daca ar fi existat mai multe scaune de recoltare cu siguranta ar fi fost chiar mai multi donatori, intrucat cei care au sosit dupa orele 11:00 au fost invitati sa revina intr-o alta zi dat fiind faptul ca se ajunsese la capacitatea maxima.