EcoFarmacia si Spitalul de Cardiologie Clinicco au finalizat prima serie de intalniri cu pacientii

14 decembrie 2016

dialoguricupacientii

EcoFarmacia si Spitalul de Cardiologie Clinicco au finalizat  prima serie de intalniri cu pacientii in scop de preventie si informare in privinta bolilor cardiovasculare. Campania, ce  poarta numele de Dialoguri cu Pacientii a debutat in iulie si a numarat sase intalniri, pe teme precum hipertensiunea arteriala, colesterolul, angina pectorala, ateroscleroza, bolile valvelor inimii, aritmiile, insuficienta cardiaca. Ultima intalnire, care are loc astazi, in sala de curs a Spitalului de Cardiologie Brasov, are ca tema principala „diabetul si cardiologia”.

La intalniri au participat cei care doresc sa se informeze, sa afle direct de la specialisti sfaturi despre sanatatea inimii, stil de viata sanatos, factori de risc, solutii pentru imbunatatirea calitatii vietii.

Cristina Pitis, medic primar cardiolog si speaker: Pana acum am avut parte de o participare buna si un interes sustinut din partea pacientilor, asa ca dorim sa continuam seria de intalniri si anul viitor. Dorim sa fim alaturi de comunitatea noastra cu actiuni pe linie de sanatate pe o perioada cat mai lunga de timp. Scopul proiectului este de a contribui activ la imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor oferindu-le informatii si materiale educative, intalniri cu specialisti din domeniul sanatatii, programe de sustinere.

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate in prezent in lume. Romania ocupa locul 3 in lume, peste 62% dintre romani mor din cauza bolilor cardiovasculare.

Cei mai importanti factori de risc asociati bolilor cardiovasculare sunt: ereditatea, varsta, fumatul, obezitatea, sedentarismul, colesterol crescut, stresul, factori psihosociali, boli precum hipertensiunea arteriala sau diabetul zaharat. Preventia, protectia, grija pentru sanatatea inimii inseamna calea cea mai eficienta pentru oprirea bolii.  Studiile spun ca 80% dintre bolile de inima  pot fi prevenite daca cunoastem care sunt factorii de risc, daca acordam atentie stilului de viata si dietei care pot sa favorizeze declansarea acestor afectiuni.

„Dialoguri cu Pacientii” este un proiect de educatie din cadrul Centrului de Preventie si Recuperare a Spitalului de Cardiologie Clinicco, centru care isi propune in principal sa vina in intampinarea pacientilor cu informatii corecte si usor accesibile legate de bolile cardiovasculare si alte boli asociate. Este important ca pacientii sa isi inteleaga boala, succesul tratamentului depinzand intr-o mare masura de o buna intelegere a diagnosticului, care duce la o mai buna complianta.