„Doneaza sange! Nu te teme sa salvezi!” – campania de donare reusita cu ajutorul vostru

8 mai 2018

clinicco-brasov-campanie-doneaza-sange-premii

Au fost doua zile pline pentru campania de donare „Doneaza sange! Nu te teme sa salvezi!”. Pline de oameni. Pline de zambete. Pline de dorinta de a ajuta. Pline de premii. In prima zi au venit la Centrul de tranfuzie peste 190 de persoane care au dorit sa ajute. Pe parcursul celor 2 zile, peste 300 de oameni au donat sange si s-au strans aproximativ 150 de litri de sange.

Cum au fost cele doua zile ale campaniei de donare de sange?

Au venit multi oameni dornici sa doneze si sa ofere astfel un ajutor pretios celor care sufera de boli care pot provoca hemoragii, celor care sufera interventii chirurgicale sau victimelor unor diverse accidente. Toate persoanele prezente au fost extrem de rabdatoare. Le multumim pe aceasta cale ca au ramas la Centrul de Transfuzii sa doneze sange chiar si dupa ce au vazut ca sala de asteptare era plina. De asemenea, multi au venit in grupuri si chiar daca dintre ei au fost persoane care nu erau eligibile sa doneze, au ramas alaturi de prietenii lor ca sa ii sustina pentru gestul frumos si sa ii ajute sa treaca mai usor peste timpul de asteptare.

doneaza sange! nu te teme sa salvezi! clinicco brasov
S-au mobilizat si au donat sange si personalul medical precum si cel de curatenie, din cadrul Spitalului Clinicco Brasov.

Cum a fost recoltarea de sange?

Scaunele de recoltare au fost in mod constant ocupate de donatori. Doamnele asistente la randul lor, s-au straduit sa lucreze cat mai repede si cat mai fin, astfel incat sa nu existe durere la donarea de sange. Dansele au comunicat constant cu donatorii pentru a-i ajuta sa suporte mai usor timpul de donare, iar in cazurile in care acestia simteau o slabiciune fizica (cel mai adesea din cauza ca nu consumasera micul dejun inainte), interveneau rapid pentru a-i ajuta sa isi revina.

img_9212

Care au fost rezultatele acestei actiuni?

Ne-am bucurat ca am avut atat de multi donatori, peste 300 de persoane, de altfel, am doborat propriul nostru record. Mai mult decat atat, in campania de donare de sange „Doneaza sange! Nu te teme sa salvezi!” s-au colectat aproximativ 150 de litri de sange care vor fi folositi pentru a salva o multime de alte vieti omenesti.

Este a sasea editie a campaniei si suntem mandri ca am reusit sa mobilizam un numar atat de mare de oameni care au dorit sa doneze si sa-si ajute astfel semenii aflati in nevoie de sange. Am avut alaturi parteneri, companii brașovene care au sprijinit actiunea prin daruri de mulțumire oferite celor care au raspuns apelului nostru. Pe termen lung, scopul este sa motivam un numar cat mai mare de oameni sa doneze benevol si constant, astfel incat centrele de transfuzie sa nu mai ramana fara sange. Pregatim in acest sens o campanie pe care speram sa o lansăm in acest an.”, a declarat Florenta Danila, marketing manager al Spitalului Clinicco.

Le multumim inca o data partenerilor si sponsorilor nostri cu al caror sprijin campania de donare de sange s-a concretizat intr-un eveniment atat de frumos si reusit: LibrisDeanes Irish Pub & GrillObscuria Room Escape Brasov, Asociația culturală FanzinBarrique – magazin de vinuriSalon PortreBistro AlbertBenchmark Electronics RomaniaWellness CenterJulia Clinica de Podologie si Tipografia Remco, Zile si nopti, fwBV, Biz Brasov.
doneaza sange! nu te teme sa salvezi! clinicco brasov 1

Mai multe imagini din campania de donare „Doneaza sange! Nu te teme sa salvezi!” puteti vedea aici.

Ce se intampla in Romania?

In general, cererea de sange a spitalelor în Romania este dubla fata de ceea ce pot oferi centrele de transfuzii.
De altfel, Romania se afla pe ultimul loc din Europa in ceea ce priveste numarul donatorilor de sange. Aceasta conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie. Doar 2% dintre romani sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentul ajunge pana la 6.8% din populatie. Zilnic, mii de pacienti din spitalele romanesti au nevoie de transfuzii de sange sau de preparate sangvine pentru a supravietui. Practic, la fiecare 3 secunde, un pacient are nevoie de sange. Datele statistice arata ca 60% din populatie va avea nevoie, la un moment dat de sange, in timp ce doar 2% doneaza.