Coronarografii : peste 20.000 de proceduri reușite

18 ianuarie 2022

Coronarografii : Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov anunță peste 20.000 de proceduri reușite în cei 13 ani de activitate

Ce este procedura de coronarografie ?

Coronarografia este o procedură de diagnostic pentru pacienții cu boli cardiace sau cu suspiciune de boală cardiacă ce prezintă dureri în piept sau senzația de sufocare la efort sau în repaus.

Prin coronarografie se evidențiază locul de îngustare sau de blocare a arterelor coronare și severitatea acestei afecțiuni.

Ce arată coronarografia ?

Procedura arată dacă arterele afectate pot fi tratate prin angioplastie, adică implantarea de stent, care este procedura de terapie a acestei boli sau daca afecțiunea este mai avansată și are nevoie de intervenție chirurgicală prin by-pass aorto-coronarian.

Care sunt simptomele care ne conduc spre medic ?

 • durerea în piept cu senzația de arsură, apăsare, care apare în repaus sau la efort 
 • oboseală la eforturi mai mici
 • senzația de sufocare la efort
 • amețelile
 • palpitațiile
 • pierderea de cunoștința (sincopă)
 • modificări care apar la evaluările non-invazive, cum ar fi electrocardiograma de repaus, electrocardiograma din timpul testului de efort, monitorizarea Holter de EKG în ambulator 
 • sau modificare la ecografia cardiacă

Recuperarea după procedura de coronarografie :

Pacientul pleacă pe picioarele lui de pe masa de coronarografie. Ulterior se poate deplasa în salon, se poate alimenta, iar în aceeași zi poate fi și externat.
Dacă pacientul primește și tratamentul pentru care s-a adresat spitalului nostru, în urma puncției radiale se implantează și un stent (sau mai multe) pe arterele afectate prin depunere de colesterol, dar acest lucru presupune și o spitalizare de 24 de ore, adică peste noapte pacientul va fi necesar să rămână sub supraveghere medicală.
Dar ce este important este că pacientul se poate deplasa. Acest lucru este câștigul pacientului, care nu mai vine cu frică pentru că trebuie să stea 24 de ore la pat.

Primul pas spre coronarografie : Programarea la specialist

  Solicită o programare

  Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 445 544