Chirurgia valvulara: plastie mitrala si protezare aortica

Chirurgia valvulara are rolul de a corecta defectele aparute la nivelul valvelor cardiace.

chirurgia valvulara

Exista patru valve in interiorul inimii (aortica, mitrala, pulmonara si tricuspida), care au rolul de a permite trecerea sangelui in interiorul inimii intr-un singur sens. “Imbolnavirea” acestor structuri va duce fie la deschiderea cu dificultate a valvelor (stenoza valvulara), fie la inchiderea incompleta, permitand refularea sangelui in sens opus (insuficienta valvulara). In ambele situatii inima va “munci” in conditii anormale, iar in timp pacientul va simti aparitia lipsei de aer (dispnee), a durerilor precordiale, a oboselii excesive sau pierderilor de cunostinta.

Pentru corectarea bolilor valvulare se pot efectua, in anumite situatii, proceduri care sa repare si sa prezerveze valva pacientului (plastii valvulare), dar in alte situatii este necesara inlocuirea completa a valvei cu o proteza (protezari valvulare).

Proceduri in chirurgia valvulara

O procedura chirurgicala foarte avantajoasa este plastia valvulara mitrala, efectuata pentru insuficienta mitrala, la pacientii cu anatomie valvulara favorabila. In timp ce tehnica traditionala prevede inlocuirea valvei bolnave a inimii cu una artificiala, chirurgii nostri realizeaza, ori de cate ori este posibil, operatia de reparare a valvei (ce prezerveaza valva nativa a pacientului), cu multiple avantaje pentru pacient. Dintre acestea cel mai important este posibilitatea recastigarii unui status cardiac normal si implicit a unei vieti normale, fara administrarea de medicamente anti-coagulante, tratament pe care pacientul operat trebuie sa il urmeze in cazul implantului unei proteze valvulare mecanice.

Eforturile cercetarii medicale in vederea crearii unui substituent valvular s-au concretizat intr-o gama larga de produse.

In functie de materialul din care sunt confectionate, valvele pot fi mecanice sau biologice.

Protezele mecanice sunt alcatuite din inel si discuri metalice acoperite cu pirolit carbon, inelul fiind acoperit cu o textura de material plastic ce ajuta la fixarea firelor.
Protezele biologice sunt confectionate din materiale biologice de provenienta animala (pericard bovin, valve porcine), special tratate si fixate pe un schelet metalic si tesatura textile de fixare (valve biologice cu stent) sau fara schelet metalic (valve biologice stentless).

Alegerea utilizarii unei proteze mecanice sau biologice depinde de criterii bine stabilite:

  Află costurile acestei proceduri

  Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 401 203

  Descarca

  20 comentarii
  1. Daniel Ormenisan spune:

   Bună ziua, care ar fi tratamentul de întreținere pentru o valva mecanică? Mulțumesc frumos!

  2. Calin Popescu spune:

   buna seara,m-ar interesa niste informatii despre plastia de valva mitrala,unde a fost facuta costuri etc.Multumesc

   • Claudia Pasca spune:

    Plastia de valva mitrala se efectueaza in cadrul spitalului de cardiologie Clinicco din Brasov, Str. Scolii nr.8, de catre dl dr Narcis Filipescu.
    Pretul interventiei incepe de la 23.500 ron.
    Pentru programare va rugam sa apelati numarul de telefon: 0268.445544
    Va multumim!
    Echipa Clinicco

  3. Marian Loredana spune:

   Buna ziua! Spuneti mi va rog care sunt costurile unei intervenții de protezare valvă mitrala ???

   • Anamaria spune:

    Trimitetimi un email daca aveti nevoie de informatie de plastie de valva mitrala.Eu am fost operata acum un an si 10 luni prin minim invaziv.

    • detalii operatie spune:

     buna ziua,

     as avea nevoie de mai multe detalii va rog. adresa mea de mail este silvia.ionescu@gmail.com. trebuie sa il operez pe tata. dupa ce am facut ecografie transesofagiana a reiesit ca ar merge o operatie de plastie nu inlocuirea valvei. v-as fi recunoscatoare daca m-ati putea contacta pe mail (eu nu vad adresa dumneavoastra sa va scriu direct)

     multumesc frumos

     • Danila Florenta spune:

      Buna ziua,

      Pentru detalii cu privire la procedurile de chirurgie cardio-vasculara, va rugam sa contactati departamentul programari (0733 008 195 sau cardiologie@clinicco.ro).

      Multa sanatate,
      Echipa Clinicco

     • Lavinia spune:

      Buna ziua! Imi puteti spune unde ati fost operata ( clinica, doctor)?
      Mama a fost operata la Fundeni si nu i-a reusit opertia de plastie (reparare) de valva mitrala. Trebuie operta din nou si folosita proteza valvulara.

      • Clinicco spune:

       Buna ziua, daca doriti, puteti trimite dosarul dansei pe adresa cardiologie@clinicco.ro, iar pentru o programare in vederea unei consultatii pentru operatie puteti suna la: +40 268 401203 sau +40 733 008195.
       Multa sanatate mamei dvs.!

      • Catalina spune:

       Buna ziua! Sunt operata de plastie valva mitrala. Am un an de la operatie. Spuneti mi va rog cum nu i-a reusit operatia mamei? Ce simtome avea? De atunci ce ati facut ia inlocuit valaba ? Multa sanatate si sper sa fie bine

    • Madalina spune:

     Buna Ziua. As avea nevoie si eu de informatii…unde va pot contacta. Va multumesc

    • Daniel spune:

     Buna seara , pentru plastiie la valva mitrala imi puteti da mai multe detalii : ,pret ,locația unde ati facut aceasta intervenție ,durata ,spitalizare si nume de doctori Va Multumesc! Daniel . Galati

     • Clinicco spune:

      Buna ziua, Daniel. Va rugam sa sunati la numarul 0733 008 195 sau 0268 401 203, pentru a primi de la colegele noastre toate informatiile de care aveti nevoie.

    • Raicu Cristina spune:

     Buna ziua,

     Doresc sa-mi dati amanunte referitore la interventia pe care ati avut-o. Trebuie s-o operez pe mama si acesta metoda este mult mai convenabila.
     Multumesc anticipat.
     Cu stima,

    • Ilași Iulia-Camelia spune:

     Buna ziua!
     Am si eu nevoie de o astfel de interventie. Imi puteti da detalii, va rog.
     Multumesc!

     • clinicco spune:

      Buna ziua.
      Pentru informații detaliate referitoare la plastia de valvă mitrală, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0733 008 195.
      Multă sănătate vă dorim!
      Echipa Clinicco

    • Munteanu Dumitru spune:

     Buna dimineata
     Va rog s_ami dati detalii din experienta D_,voastra despre interventia suferită inclusiv doctor, spital _nr. telefon_ si cost. Sotia mea are nevoie de această interventie.Multumesc din suflet! Duminică plăcută.

     • clinicco spune:

      Bună ziua,
      Pentru detalii complete referitoare la plastia de valvă mitrală și protezare aortică, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0733 008 195.
      Multă sănătate vă dorim!
      Echipa Clinicco