Centru de recuperare cardiovasculara deschis la CLINICCO Brasov

7 decembrie 2015

Recuperarea medicala cardiovasculara este un program profesional, avizat medical, individualizat, ce are ca scop ameliorarea conditiei fizice si psihice a bolnavului, ducand la cresterea ratei de supravietuire.
Se adreseaza persoanelor care au suferit o interventie chirurgicala cardiovasculara sau/si persoanelor cu patologie cardiovasculara.

Servicii medicale incluse în programul de recuperare

 • Evaluare medicala de specialitate de catre medicul cardiolog cu efectuare de EKG de repaus şi ecocardiografie (Este necesara pentru a stabili nevoile si limitele fiziologice ale fiecarui pacient). Pe baza acestei evaluari medicul specialist de recuperare medicala va crea un program INDIVIDUALIZAT de antrenament de efort.
 • Sedinta  de recuperare medicala (recomandarea medicului  este de minim 3 sedinte / saptamana, in functie de conditia fizica a bolnavului)
 • Evaluarea psihologica a bolnavului

Cui se adreseaza programul de recuperare cardiovasculara?

I.Pacientilor ce au suferit interventii chirurgicale cardiovasculare de tipul:

II.Pacientilor supusi procedurilor de cardiologie interventionala

III.Pacientilor:

 • cu patologie cardiaca (post infarct miocardic acut, angina pectorala stabila, insuficienta cardiaca congestiva) cu risc cardiovascular scazut si mediu
 • cu patologie arteriala si venoasa (hipertensiune arteriala esentiala, arteriopatie obliteranta, boala varicoasa)

Structura programului de recuperare cardiovasculara

 • Se vor efectua intre 3 si 5 sedinte de antrenament de efort pe saptamana – minim 3 sedinte, in functie de conditia fizica a bolnavului.
 • Sunt necesare minim 12 saptamani de antrenament pentru a obtine cresterea tolerantei la efort.
 • Odată cu obtinerea efectului de antrenament se va creste nivelul de efort in mod progresiv, in trepte, la interval de 4-6 saptamani.
 • Ulterior, pentru mentinerea efectului de antrenament se vor efectua cate 2 sedinte saptamanal.
 • Sedinta va dura 40-50 minute cuprinzand o perioada initiala de 10-15 min cu exercitii de încalzire.
 • Perioada propriu-zisa de antrenament de efort va fi de 15-20 min pe covorul rulant sau bicicleta medicala (cicloergometru), in această etapa pacientul fiind monitorizat in dinamica (TA, EKG, nivel de oxigenare a sangelui, grad de incarcare la pedala).
 • Sedinta se va încheia cu o perioada de revenire de cca 10-15 min, cu exercitii de relaxare, ce au rolul de reducere treptata a ritmului cardiac si a tensiunii arteriale.

SECTIA CLINICA de RECUPERARE CARDIOVASCULARA   a Spitalului de  Cardiologie CLINICCO

Coordonator sef sectie: dr. Ioana Pop, medic primar cardiolog
Medic sectie – dr. Ioana Prahoveanu, medic specialist recuperare medicala – balneofizioterapie
Kinetoterapeut – Szekely Tünde
Psiholog – Mihaela Gabor Naidin

Informatii suplimentare si programare pacienti

0268 445544
0724 445500
Luni – Vineri   9:00 – 17:00

2 comentarii
 1. Buzarnescu Corneliu spune:

  Buna ziua. Ca urmare a faptului că în luna iulie 2017 am suferit un infarct și s-a intervenit prin montarea a doua stenturi farmacologice la Cardiolife Constanta doresc sa fac o reevaluare la clinica dvs. Va informez ca in luna ianuarie 2018 am efectuat testul de efort , eco cardiac, spirometrie si radioscopie pulmonare rezultatele fiind bune.Doresc sa fac o reevaluare si investigatii deoarece in luna martie am avut două crize cu extrasistole de cate 20 min. si o criză de tahicardie, in opinia mea fără a exista o cauza anume.Programarea as dori sa o fac dupa perioada Sărbătorilor Pascale.

  • Clinicco spune:

   Buna ziua domnule Corneliu, pentru programare va rugam sa ne contactati la numarul: 0268 445 544. Va dorim multa sanatate si va asteptam. Sarbatori Pascale luminoase va dorim.