Campania „Donează sânge! Împreună pentru viață” s-a încheiat cu succes

23 septembrie 2015

12049333_1167376873279539_5678925843019118198_nAproape 30 de litri de sânge, între care și grupe rare (AB, B și 0) au fost colectați de către Centrul de Transfuzie Sanguină în cele două zile de campanie de donare organizate de Spitalul de Cardiologie Clinicco împreună cu Hiperdia. 55 de angajați ai celor două clinici au donat sânge echipei mobile a centrului de transfuzii, în spațiul special amenajat în cadrul Clinicco.

România se află pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește numărul donatorilor de sânge, conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie. Doar 1.7 la sută dintre români sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentul ajunge până la 6.8 la sută din populație.

„Prin natura lor, spitalele sunt mari consumatoare de sânge, așa că ne-am gândit să venim în ajutorul pacienților care au nevoie de sânge și să demarăm o campanie de donare. Ne dorim ca această campanie să devină o tradiție, ne gândim să o organizăm de două ori pe an, o dată în aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății și a doua în septembrie, de Ziua Mondială a Inimii. Le mulțumim colegilor noștri care au răspuns atât de prompt și au venit în număr mare să doneze sânge”, a declarat Adrian Teciu, managerul Spitalului de Cardiologie Clinicco.

“Este o bucurie pentru echipa Hiperdia să participe alături de colegii de la Clinicco la noua campanie “Donează sânge! Împreună pentru viață” Credem că prin acest gest simbolic, donând sînge, venim în sprijinul necesităţilor Centrului de Transfuzie Sanguina Brașov și bolnavilor în nevoie, dar putem da şi un exemplu şi o motivaţie în plus celor care sunt poate nehotărâţi în a face la rîndul lor acest gest de solidaritate. Campania noastră are o semnificaţie aparte cu atât mai mult cu cât în această perioadă a anului, Ziua Mondială a Inimii (29 septembrie) este marcată ca atare atât de către organizaţiile profesionale cât şi în societate și sperăm că edițiile viitoare să se bucure de o și mai mare popularitate în rândul brașovenilor”, a declarant Loredana Tohoneanu, manager marketing Hiperdia.

Centrul de Transfuzii a oferit tuturor angajaților donatori pachetul uzual de beneficii de care se bucură oricine alege să doneze sânge.
Spitalul de Cardiologie Clinicco a demarat în septembrie campania „Luna inimii”, în cadrul căreia au loc mai multe manifestări umanitare de sensibilizare și responsabilizare. Între acestea se numără și acțiunea acestor zile de donare de sânge împreună cu Hiperdia și Centrul de Transfuzie Sanguină din Brașov “Donează sânge! Împreună pentru viață.”