Bypass aortocoronarian și boala aterosclerotică

4 octombrie 2021

Bypass aortocoronarian in tratamentul aterosclerozei

Simptomele pacientul suferind de boala aterosclerotică

Pacientii internați în clinica noastră acuză adeseori fatigabilitate marcată progresivă în ultimele luni și jenă precordială la efort. Investigația uzuală este coronarografia. Intervenția se numește bypass aortocoronarian.

Diagnosticul bolii aterosclerotice

Aceasta diagnostichează prezența unor leziuni stenozante aterosclerotice la nivelul coronarelor (depuneri în interiorul vaselor care irigă inima) de diferite grade. Unele care prezintă risc mai mic dar și unele care îi pot pune viața în pericol. În acest context, în urma evaluării variantelor optime de tratament de către echipa, se stabilește că opțiunea cea mai potrivită pentru pacientă este tratamentul chirurgical de revascularizare miocardică.
În cadrul investigațiilor efectuate în cadrul bilanțului preoperator echipa noastră poate descoperi și o stenoză severă a arterei carotide interne stângi, situație nu de puține ori întâlnită, pentru că boala aterosclerotică este o afecțiune a vaselor din întregul organism.

Tratamentul bolii aterosclerotice și a leziunilor stenozante prin bypass aortocoronarian

Întrucât ambele afecțiuni pot prezenta riscuri majore dacă nu sunt tratate într-un timp ulterior, cele doua intervenții au loc în același timp :

Testimonialul pacientului

Operația a decurs fără probleme, pacienta se simte bine și a ținut sa ne spună câteva cuvinte.
“După o perioada epuizantă în care un membru din familia mea s-a îmbolnăvit și am avut grijă de el, cred ca am obosit și eu.
Problemele mele de sănătate au început cu câteva luni în urmă. Simptomele s-au înrăutățit de-a lungul săptămânilor. Simțeam un puls din ce în ce mai scăzut, oboseam foarte des și amețeam. Nu se întâmpla doar la efort. Aproape ca nu mai puteam merge pe strada.
Nu am simțit absolut nimic în timpul intervenției. Acum mă simt mult mai bine. Am putut să mă ridic și să mă deplasez singură fără probleme. Mă voi externă peste câteva zile și sunt fericită să îmi văd copiii și nepoții.
Sunt foarte mulțumită de Clinicco. Fetele de aici au fost foarte drăguțe. Am găsit curățenie, ordine și mai ales oameni inimoși.”

    Solicită o programare

    Sau contactează-ne tu la numărul: 0733 008 195