Aproape 200 de persoane au mărșăluit prin centrul Brașovului sâmbătă, de Ziua Mondială a Mersului pe Jos

3 octombrie 2016

14470577_1171491372910283_1280667684438772348_n

Aproape 200 de persoane au mărșăluit prin centrul Brașovului sâmbătă, de Ziua Mondială a Mersului pe Jos. Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov a organizat cu această ocazie Campania de prevenție și conștientizare “Mergem sănătoși!”, invitându-i pe brașoveni, indiferent de vârstă și condiție fizică, la o plimbare de 3 kilometri prin cel mai frumos oraș din România. Traseul a pornit din Piața Unirii, pe Aleea de sub Tâmpa, Bulevardul Republicii și s-a încheiat la Biserica Neagră.

Vremea frumoasă i-a scos pe oameni din casă, cu mic cu mare, cu copii și căței, bucuroși să facă mișcare în natură. Unii dintre ei au aflat de pe rețelele de socializare, alții de la prieteni care i-au chemat să se alăture campaniei.

Mihaela Gabor Naidin, director de marketing Clinicco Brașov: ”Ne bucurăm că am reușit să marcăm pentru prima dată la Brașov Ziua Mondială a Mersului pe Jos și ne dorim ca la următoarele ediții să avem și mai mulți participanți și susținători ai proiectului, ocazie cu care lansez tuturor provocarea de a ne propune trasee cât mai îndrăznețe cu obiective interesante. Dacă anul acesta am reușit să parcurgem împreună 3 kilometri, anul viitor ne dorim să depășim 6 kilometri.”

Medicul Anca Mandache, medic chirurg cardiovascular la Clinicco, s-a alăturat, împreună cu familia, plimbării și a vorbit despre beneficiile mersului pe jos: „o viață activă este o viață ferită de obezitate și riscurile asociate acesteia, între care se numără și cel cardiovascular. Mersul pe jos este la îndemâna oricui, chiar și a persoanelor care nu beneficiază de o condiție fizică bună, se poate practica împreună cu alții, ajută la socializare, fiind extrem de agreabil, previne bolile cardiovasculare, dar nu numai, diminuează stresul, îmbunătățește calitatea somnului, contribuie la sănătatea oaselor.”

Prin această campanie, Clinicco a dorit să atragă atenția asupra faptului că mersul pe jos este metoda cea mai simplă, sigură și ieftină de a contribui o sănătate bună.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Clinicco Ortopedie, Hiperdia Brașov, Secom, Benchmark Electronics, Armonia apa de izvor, Hospice casa speranței. Mulțumim!

parteneri