Anevrisme de aorta abdominala

Ce este anevrismul de aorta?

Anevrismul de aorta reprezinta o dilatare anormala, localizata, a arterei aorta care expune pacientul la pericolul rupturii peretelui vascular, complicatie de maxima gravitate. In functie de localizarea bolii,anevrismul poate fi pe aorta ascendenta, crosa aortei, aorta descendenta toracica, aorta abdominala sau o combinatie a acestora.

Cum se manifesta anevrismul de aorta?

Este important de stiut ca odata aparute, anevrismele de aorta cresc in continuare, ca rata de crestere este cu atat mai mare cu cat anevrismul este mai mare, si ca majoritatea pacientilor cu anevrism de aorta mor prin ruptura anevrismului in lipsa tratamentului acestuia, care de cele mai multe ori este chirurgical.

Care este tratamentul pentru anevrismul de aorta?

Anevrismele de aorta descendenta toracica si toraco-abdominale (pana la emergenta arterelor renale), sunt rezolvate modern prin implantarea de endoproteze, manopera realizata in colaborare cu cardiologii interventionali si care consta in plasarea unei proteze in interiorul vasului de sange, excluzandu-se astfel din circulatie portiunea bolnava.

Rezolvarea prin chirurgie deschisa este posibila, dar este extrem de dificila si grevata de mortalitate relativ mare. De aceea, tehnica rezolvarii endovasculare este extrem de avantajoasa. Clinicco este singura clinica din tara unde aceasta tehnica este disponibila in orice moment.

Anevrismul de aorta abdominal subrenal poate fi abordat si prin chirurgie deschisa si consta in desfiintarea segmentului afectat si inlocuirea acestuia cu o proteza din material sintetic. Cea de-a doua varianta curativa este reprezentata de implantarea unei endoproteze, aceasta fiind procedura agreata si utilizata cu precadere in serviciul nostru. Are avantajul unui disconfort minim pentru pacient – incizii mici in zona inghinala, nu se deschide cavitatea abdominala, riscuri mici, durata de spitalizare scurta si reinsertie sociala rapida.

    Află costurile acestei proceduri

    Sau contactează-ne tu la numărul: 0268 401 203

    Descarca