Medici de la Spitalul de cardiologie Clinicco și Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara au desfășurat la Brașov o sesiune de proceduri de ablație pentru aritmii cardiace cu abord dificil

5 noiembrie 2018

În perioada 22-24 octombrie s-a desfăsurat la Spitalul de cardiologie Clinicco Brașov o sesiune de proceduri de ablație pentru aritmii cu abord dificil. Sesiunea a fost prima care a deschis seria colaborărilor spitalului Clinicco cu specialiști ai Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Oaspetele nostru a fost domnul Conferențiar universitar Dragoș Cozma, secretarul Grupului de Lucru de Aritmii și Dispozitive implantabile și specialist cu lungă experiență în domeniul terapiei ablative.

Acesta împreună cu dna Profesor Diana Țînț au efectuat 5 proceduri ablative la pacienți cu tulburări de ritm generate de prezența unor fascicule accesorii localizate la nivelul cavităților stângi ale inimii. Pentru unele proceduri a fost utilizată tehnica abordului transseptal, tehnică ce presupune pe lângă existența unei pregătiri și a unei experiențe corespunzătoare și prezența unei platforme tehnice care să asigure o bună rezoluție a imaginii.

Cel mai tânăr pacient care a beneficiat de această procedură a avut 21 ani, iar cel mai în vârstă pacient 67 ani. Toate procedurile au fost finalizate cu succes și fără complicații peri- sau postprocedurale.

Aceste proceduri vor putea fi de acum efectuate în clinica noastră odată cu existența noii platforme imagistice, iar cazurile deosebit de dificile vor fi abordate în echipă mixtă, formată din specialiști de la Spitalul de cardiologie Clinicco și Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.