In 2017, dezvoltam ceea ce stim sa facem: medicina de calitate

23 ianuarie 2017

adrian_teciu_rszLa inceput de an, managerul Spitalului de Cardiologie Clinicco, Adrian Teciu, ne vorbeste despre planurile pentru 2017, dar face si o retrospectiva a anului care s-a încheiat, în apropierea aniversării a opt ani de medicina de calitate sub sigla Clinicco.

Cum a fost anul trecut pentru pacientii dvs., cum ati venit in intimpinarea lor?

Am venit in fata pacientilor in primul rand cu o echipa de medici si asistente completa, competenta si disponibila. In aditional, ne-am mentinut dotarile la nivelul optim, am cautat sa ramanem accesibili si aproape de pacienti.

Daca echipa medicala este deja cunoscuta, dotarile sunt cele care au adus performantele spitalului, partea de a ramane accesibili este o provocare. De ce? Medicina facuta cu sinceritate costa. E un fapt. Costa sa ai doctorii cei buni, costa sa ramai in pas cu tehnologia, costa sa ai un spital curat, fara infectii, costa sa fii vizibil. Am ramas accesibili pentru ca am gandit acest spital pentru pacienti si nu ca pe un business. Chiar daca suna.. strident, statistica ne spune asta, nu noi.

In 2016 am reusit sa ramanem implicati in Programele Nationale de Sanatate ale Ministerului Sanatatii si sa le punem la dispozitie in totalitate pacientilor nostri. Astfel, pentru acesti pacienti am reusit sa excludem costurile medicale.

In cadrul  Programului National, avem inclusi si pacienti care au beneficiat in limita plafonului primit de la Casa de Sanatate si de implantari de stenturi, de stimulatoare cardiace unicamerale.

Am mers mai departe cu programul de coronagrafie gratuita pentru pacientii asigurati care au aceasta indicatie. Pacientii care doresc sa fie inclusi in acest program au nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist care este la randul lui in contract cu Casa de Sanatate, urmand ca apoi sa faca o programare pentru internare la noi. Programul de coronarografie gratuit a demarat in octombrie 2012, este inca activ si acum si putem spune ca peste 7.000 de pacienti au beneficiat gratuit de aceasta procedura. Speram sa reusim sa mentinem acest program cat mai mult.

O alta linie de gratuitate pentru pacienti o asiguram in spitalul nostru la internarea de zi pentru anumite afectiuni cardiace.  Internarea de zi este absolut gratuita cu tot ce presupune aceasta, de la spitalizare pana la medicatie, conditii de spitalizare si investigatiile necesare.

Este dovada de respect si implicare din partea echipei si Spitalului de Cardiologie in asigurarea sanatatii si punerea la dispozitia celor suferinzi a intregii noastre expertize.

Care sunt gandurile si planurile la inceput de an?

Consideram 2016 un nou inceput. Speram sa constituim o baza solida din anul trecut si sa ne putem dezvolta activitatea in 2017. Directiile de dezvoltare, pe scurt, sunt cresterea ambulatoriului prin adaugarea a noi specialitati si totodata diversificarea activitatii de spital. In putine cuvinte consolidarea Cardiologiei si adaugarea de noi directii medicale.

Pacientul are nevoi si inainte de a ajunge in spital, dar si dupa ce a parasit unitatea medicala. Spitalul de cardiologie Clinicco este orientat spre a acoperi aceste necesitati.

Impreuna cu alti parteneri initiem programe de preventie, ne vom dezvolta un pic in zona de imagistica, dar foarte important este ca deja asiguram pacientilor partea de recuperare medicala.

Care vi se par realizarile demne de mentionat ale Clinicco in 2016?

DSC_2020

Nu pot incepe cu altceva decat cu echipa medicala: puternica, unita, complementara. Am reusit sa avem un colectiv de exceptie si sa dezvoltam un cadru de desfasurare a activitatii extrem de motivant. In conditiile in care se stie ca medicii sunt destul de greu de gestionat in colective sunt bucuros ca avem o atmosfera foarte buna, avem prietenii si respect. Pentru cei care cunosc viata de spital suna a realizare . Nu?

Pacientii tratati de acest colectiv medical sunt insa adevarata realizare. Pacienti cu afectiuni grave sau mai putin grave au avut toata atentia si priceperea noastra si ne bucuram ca i-am putut trata si reda familiilor si societatii. Nu pot spune nimic senzational, ne-am inhamat la acest tip de medicina stiind la ce ne expunem. Salvarea vietilor face parte din activitatea de zi cu zi. Pentru spital trebuie sa fie normal sa reusim, pentru fiecare pacient in parte e insa povestea lui, e viata lui, e reusita lui… si un pic a noastra.

Demne de mentionat mi se par si campaniile derulate de spitalul nostru in 2016, campanii de implicare sociala, asa cum a fost cea anti-fumat, „13.8 minute”, care a fost un succes, atat in mediul offline cit si in online, filmul de promovare al campaniei fiind vizionat si distribuit masiv in mediile de socializare, iar apoi nominalizat la premiile Webstock. Ne-am dorit sa tragem un semnal puternic de alarma in privinta legaturii dintre fumat si bolile cardiovasculare, in privinta nocivitatii fumatului si credem ca am reusit. O alta campanie importanta, aflata la a patra editie, este cea de donare de singe, care s-a bucurat mereu de un mare succes, scopul nostru fiind acela de a strange o cantitate cat mai mare de sange, dar si de a constientiza cetatenii ca a dona sange este un gest nobil si necesar, care salveaza vieti. Si, fara sa fie ultima pe lista, revista ABC Cardio realizata impreuna cu echipa medicala si de marketing, mi se pare o realizare demna de mentionat, fiind singura revista de acest fel, cu distributie nationala, care se adreseaza pacientului cardiac si nu numai, cu informatii precise si pretioase, pe intelesul oricui, venite direct de la surse medicale. De asemenea, in 2016 am continuat sa ramanem alaturi de medicii de familie si nu numai, dar si alaturi de studentii de la Medicina prin organizarea gratuita de diverse programe educationale.

2 comentarii
  1. Popescu Diana Anca spune:

    Va rog , as putea sa fac un abonament la revista dvs, cand am fost cu mama la dr Ursu am descoperit- o si- mi place f mult! Contra cost, nu- i problema! Multumesc

  2. mariana spune:

    Anul trecut am trecut printr-o experienta excelenta cu personalul medical de la icco Brasov cu ocazia unei operatii de schimbare de valva aortica suportate de matusa mea de 80 de ani. Despre domnul doctor chirurg Narcis Filipescu numai
    cuvinte de lauda la superlativ. Ma
    inclin cu respect in fata dumnealui.