1000 de operatii pe cord deschis la Spitalul de Cardiologie Clinicco Brasov

29 septembrie 2015

ICCO-2135a_opt

De Ziua Mondială a Inimii, care se sărbătorește în fiecare an pe 29 septembrie, Spitalul de Cardiologie Clinicco are bucuria să vă anunțe efectuarea a 1000 de operații pe cord deschis la Brașov. Cel al 1000-lea pacient este un bărbat de 55 de ani, care a  fost operat pe cord deschis, o operație de dublu bypass coronarian.

Pacientul suferise un infarct care a avut consecință o scădere a capacității funcționale a inimii și limitarea activității cotidiene. Viața sa era în pericol și ar fi putut muri subit oricând. În urma investigațiilor a fost găsită o soluție chiurgicală care i-a salvat viața și care îi va asigura un confort de viață de minimum 20 de ani. Medicii i-au reparat artera coronariară înfundată cu ajutorul unor conducte formate din arterele mamare interne. Pacientul se simte bine și va fi externat într-o săptămână. După trei luni de recuperare poate să își reia rutina obișnuită, iar calitatea vieții va fi mult îmbunătățită.

Pacientul cu numărul 1000 a suferit ieri două bypassuri coronariene, operația a fost un succes iar pacientul se află acum în terapie intensivă. De altfel, 70% dintre procedurile chirurgicale din zilele noastre sunt operații de bypass coronarian. Ceea ce dorim să facem în clinica noastră este ca toate intervențiile pe cord deschis să fie minim invazive, a spus  Narcis Filipescu, medic primar chirurgie cardiovasculară, șeful secției de chirurgie cardiovasculară.

Pontajele exclusiv arteriale care se realizează în clinica noastră sunt proceduri foarte moderne care au revoluționat chirurgia cardiacă. Astfel de operații au loc frecvent la Clinicco și măresc speranța de viață a pacienților cu până la 20 de ani. Pentru fiecare pacient se găsește o soluție, dacă nu definitivă, cel puțin una care să îi amelioreze calitatea de viață semnificativ, a declarat Gabriela Cozmanciuc, medic primar chirurgie cardiovasculară.

Cele 1000 de operații pe cord deschis au fost realizate în cei șase ani de la deschiderea clinicii noastre, cu trei echipe de chirurgi diferiți. Principiul nostru este să nu aștepți de la societate ci să oferi societății: medicii trebuie să conștientizeze misiunea lor față de societate, iar misiunea noastră e de a ajuta populația în suferință și de a aduce cele mai noi cuceriri ale științei medicale în practica de zi cu zi, a declarat dr. Mihai Ursu, șeful secției de cardiologie intervențională.

Ziua Mondială a Inimii se sărbătorește de 15 ani în 29 septembrie, prilej pentru medicii cardiologi să atragă atenția asupra seriozității cu care trebuie să ne tratăm inima.

Aproximativ 17 milioane de oameni mor la ora actuală în lume din cauza bolilor cardiace și se estimează că, dacă nu se vor lua măsuri în zece ani numărul lor va urca la 30 de milioane de oameni anual. De asemenea, foarte important este că 80% dintre decesele cardiovasculare premature pot fi prevenite prin controlul a patru factori de risc cardiaovascular major: înlăturarea fumatului, o dietă echilibrată, efectuarea de exerciții fizice zilnic și evitarea consmului exagerat de alcool, a spus conf. Dr. Diana Țînț, medic primar cardiologie intervențională.

Spitalul de Cardiologie Clinicco a demarat în septembrie campania „Luna inimii”, în cadrul căreia au loc mai multe manifestări umanitare de sensibilizare și responsabilizare. Între acestea se numără și acțiunea de donare de sânge împreună cu Hiperdia și Centrul de Transfuzie Sanguină din Brașov  dar și campania de donare de bani în contul Hospice Casa Speranței a unui procent din fiecare consultație de cardiologie din cadrul ambulatoriului nostru de specialitate.

1 comentariu
  1. MARINACHE MARIUS spune:

    Sa va dea DUMNEZEU sanatate sa ne ajutati!