10 ani de excelență în cardiologie, peste 50 000 de inimi îngrijite la Clinicco Brașov

11 februarie 2019

În urmă cu 10 ani, în februarie 2009, își deschidea porțile primul spital de cardiologie și ortopedie privat din țară. Un proiect ambițios, alături de o echipă medicală excelentă și recunoscută la nivel național și nu numai.

A fost greu, trebuia să schimbi total conceptul de a practica medicina la vremea aceea, mai ales că proveneam cu toții din spitale publice. Vă reamintesc că a fost primul spital de cardiologie privat din România, făceam pionierat absolut. Azi, echipa medicală este un conglomerat de persoane independente, a căror practică medicală este influențată numai de conștiința lor, sigur, totul într-un context pe care noi îl numim cardio-team, adică o echipă care se ocupă de pacient”, spune  dr. Mihai Ursu, șef secție cardiologie intervențională.

A fost un act cu tentă sinucigașă, pentru că în 2007-2008 dacă îți dădeai demisia de la stat nu mai puteai să revii, nu te mai angaja nimeni. Contextul era atât de complex încât nu am avut altă soluție, ne-am spus că ori facem asta, ori murim. Îmi amintesc de permanenta teroare din perioada aceea, bănuiesc că așa te simți când străbați jungla cu maceta în mână, nu știi ce poate apărea, fiindcă nu a mai trecut nimeni niciodată pe acolo”, spune și dr. Sorin Micu, Șef secție electrofiziologie și dispozitive implantabile.

Lucram la Spitalul Județean pe atunci, iar Brașovul la vremea aceea nu avea un centru de infarct, iar noi trimiteam pacienții cu salvarea la Târgu Mureș sau la Cluj. Ideea de a avea un centru de infarct în Brașov mi s-a părut o idee extraordinară și o mare realizare deschiderea lui. Primul pacient tratat de Clinicco a fost trimis chiar de mine, o pacientă cu infarct a cărei viață a fost salvată în prima zi, chiar la inaugurare și care trăiește și este bine și azi”, își reamintește prof. univ. dr. Diana Țînț, Medic primar cardiologie și medicină internă.

10 ani mai târziu, Clinicco continuă să fie singurul centru din regiune care operează pe cord deschis și singurul centru abilitat care tratează pacienții cu tulburări de ritm și de conducere cu ajutorul dispozitivelor implantabile.

În cei 10 ani de existență, echipa medicală a efectuat peste 2000 de operații pe cord deschis, 6000 de intervenții chirurgicale ortopedice și peste 16 000 de coronarografii, a implantat peste 5000 de stenturi și aproximativ 2300 de defibrilatoare și stimulatoare cardiace.

În tot acest timp, echipa medicală a fost întotdeauna orientată către achiziționarea și punerea la dispoziția pacienților a celor mai noi tehnologii medicale. În 2018 a fost achiziționat încă un angiograf de ultimă generație și am marcat numeroase premiere medicale naționale si est-europene.

Utilizând cele mai bune aparate, materiale și tehnologii de înaltă performanță și aduse la zi ne-a facilitat efectuarea unor proceduri în premieră națională sau est-europeană: implantarea unor endoproteze de ultimă generație, prima oară în România, în cazul unor anevrisme de aortă abdominală, cu localizare atipică, tot în premieră națională am efectuat primul implant de dispozitiv de modulare a contractilității miocardice, echivalent al unui transplant miocardic. Continuăm programul de înlocuire valvulară aortică transcateter, utilizând cele mai noi valve de pe piață, cu rezultate spectaculoase și aici, dar am integrat și o practică des utilizată în vest, respectiv asistarea psihologică a bolnavului, cu foarte bune rezultate”, afirmă  dr. Mihai Ursu, șef secție cardiologie intervențională.

Eu lucrez foarte mult cu pacienții care umează să se opereze pe cord deschis, avem mai multe întâlniri în care discutăm, îi pregătesc psihologic pentru intervenție, atât pe ei cât și pe aparținători, iar atunci când pleacă pe ușa spitalului pleacă mai ușori, mai îmbogățiți, și sufletește, și emoțional, cu o liniște interioară care este foarte importantă. ”, spune  Simona Ciobanu, psiholog și psihoterapeut, Clinicco.

Printre realizările medicale de excepție se numără:

 • Cel mai performant sistem de resincronizare cardiacă implantat în premieră națională la Clinicco Brașov
 • Primul spital din Europa de Est unde a fost implantat un dispozitiv CCM (de modulare a contractilității cardiace), un aparat revoluționar în tratarea insuficienței cardiace
 • Primul stimulator cardiac cu funcție auto-RMN din țară
 • Intervenție minim invazivă de endoprotezare a unui anevrism de aortă abdominală juxtarenal, cu ajutorul unei endoproteze de ultimă generație, folosită pentru prima oară în România
 • Primul monitor cardiac miniaturizat din Transilvania
 • Endoprotezare de aortă abdominală cu singurul sistem revolutionar care sigilează sacul anevrismului
 • Demararea proiectului de aterectomie rotațională (rotablație) – tehnologie de vârf care vine în sprijinul pacientului cu leziuni aterosclerotice complexe

Clinicco Brașov continuă să fie un centru medical de referință în cardiologia și ortopedia românească, unul dintre cele mai căutate și apreciate spitale din România.

Îngrijire promptă și tratament corespunzător nevoilor fiecărui pacient, intervenții eficace și competente, gardă permanent, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, program profesional postoperator, supervizat medical, individualizat, care are rolul de a ajuta pacienții să își revină după o spitalizare în urma unei intervenții – este ceea ce primesc de 10 ani pacienții Clinicco.

5 comentarii
 1. Brosteanu Lucica spune:

  Buna dimineata. .Eu sant casnică si as dori sa-mi fac un control la inima.iau medicament ptr tensiune.as dori sa stiu cat ma costa.si unde trb sa ma prezint.multumesc

  • clinicco spune:

   Buna ziua,

   Pentru a face o programare in vederea unei consultatii cardiologice, va rugam sa sunati la numarul de telefon 0268 44 55 44. Preturile difera in functie de medic. Colegele de la receptie va vor pune in tema cu tot ce doriti sa stiti.
   Multa sanatate!

 2. Kanyaró Florica spune:

  La mulți ani tuturor, in special D-nei Dr.Tinti pe care am întâlnit-o la spitalul universitar din Debrecen și unde am fost trimisă de D-nu Dr.Micu pentru care îi mulțumesc foarte mult!!!! Vă doresc multă sănătate și mult succes tuturor!!!

 3. Francisc spune:

  Vreau sa stiu costul unei proceduri unei fibrilati atriale